Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 27

Aleksandras Džikičius: Jonas Valančiūnas – susižeidęs, kiek jis bus pasirengęs žaisti – nežinau

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos ketvirtadienį laukia Eurolygos atrankos startas ir mačas su Podgoricos „Budočnost“ ekipa. Iki pirmojo sezono mūšio lieka dvi dienos, tačiau „Lietuvos ryto“ treneris Aleksandras Džikičius turi dėl ko nerimauti.
Treniruotėje
Treniruotėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Rytinėje antradienio treniruotėje nedalyvavo Lietuvos rinktinės aukštaūgis Jonas Valančiūnas ir Steponas Babrauskas. Pastarasis dėl asmeninių problemų paprašė jį atleisti nuo pratybų, o J.Valančiūnas pateko į medikų rankas.

Kokia trauma kamuoja jaunąjį Lietuvos talentą treneris neatskleidė, tačiau vylėsi, kad jis pasirodys rungtynėse su „Budočnost“.

„Šiuo metu Jonui yra atliekamos procedūros. Jis yra susižeidęs, bet kiek aš žinau, turėtų būti pasirengęs žaisti. Kiek pasirengęs – nežinau“, – su nerimu kalbėjo A.Džikičius.

Tiek J.Valančiūnui, tiek kitam aukštaūgiui iš Makedonijos, Predragui Samardžiskiui, po Europos krepšinio čempionato kovų buvo suteikta galimybė daugiau pailsėti. Tiesa, čempionato dalyviai dar nėra šimtu procentų pasiruošę padėti savo komandai.

„Jų sportinė forma nėra pati geriausia. Natūralu, nes per trumpą laiką čempionate šie vyrukai sužaidė po 11 rungtynių. Mes stengiamės kiek galėdami padėti jiems atsigauti, bet tai yra sunku. Kaip žinote, taip pat turime problemų ir su Aleksandru Rasičiumi“, – atskleidė serbas.

Kalbėdamas apie laukiančią akistatą Eurolygos atrankoje, A.Džikičius pažadėjo, kad jo auklėtiniai iš visų jėgų sieks nugalėti.

„Akivaizdu, kad dar nežaidžiame geriausio krepšinio, bet tai tik sezono pradžia. Situacija yra tokia, kokia yra. Mes turime savo problemų, tačiau jų turi visos komandos. Turime žaisti Eurolygos atrankos turnyre ir pasistengsime padaryti viską, ką galime. Gerbiame kiekvieną varžovą ir tikimės, kad sirgaliai suteiks mums daugiau energijos bei paskatins žaisti geriau. Nors nemėgstu žarstytis pažadais, galiu pažadėti, jog kausimės kiek galėdami“, – tikino treneris.

Jis pasidalijo ir savo nuomone apie būsimą varžovą: „Per vasarą ši komanda stipriai pasikeitė. Ji turi ir daug patyrusių žaidėjų, ir daug jaunųjų talentų. Ekipai vadovauja treneris, kuris bene ilgiausiai Europoje treniruoja tą pačią komandą. „Budučnost“ turi savo sistemą, žaidimo braižą, krepšininkai daug dirba, todėl tikimės įdomių rungtynių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius