Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 21

Alijevas: linkiu „Nevėžiui“ sėkmės, bet nežinau, ar čia liksiu (video)

25 metų 192 cm ūgio Rolando Alijevo karjera klostosi permainingai. Įžaidėjas profesionalaus sportininko kelią pradėjo Kauno „LKKA-Žalgirio“ gretose, vėliau rungtyniavo Vilerbano ASVEL, Samaros „CSK-VVS Samara“, Kauno „Žalgirio“, Novo Mesto „Krka“, Larisos „Olympia“ komandose, o šiuo metu atstovauja Kėdainių „Nevėžio“ klubui.
Rolandas Alijevas
R.Alijevas liko patenkintas komandos žaidimu / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Praėjusių metų lapkričio pradžioje sukirtęs rankomis su Graikijos ekipa lietuvis po dviejų mėnesių ją paliko. Treneris nepasitikėjo R.Alijevu ir skyrė šiam tik epizodinį vaidmenį. Grįžęs į gimtinę krepšininkas tapo vienu „Nevėžio“ lyderių ir visiems skeptikams ėmė įrodinėti, jog Graikijoje veltui buvo nurašytas.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Didžiosios taurės turnyro finaliniame ketverte R.Alijevas per mačą vidutiniškai rinkdavo 11,5 taško, atkovodavo 7 kamuolius, atlikdavo 5 rezultatyvius perdavimus, perimdavo 1,5 kamuolio, tačiau gynėjo pastangų „Nevėžio“ pergalei mažajame finale nepakako. Kėdainiškiai turnyre užėmė ketvirtąją vietą.
 

Kalbėdamas su Krepsinis.net žurnalistu R.Alijevas tvirtino, jog vien patekimas į finalinį ketvertą „Nevėžiui“ buvo didelis laimėjimas. Krepšininkas linkėjo sėkmės savo dabartinei ekipai kapstantis iš Lietuvos krepšinio lygos (LKL) turnyro lentelės dugno, tačiau nežinojo, ar Kėdainiuose liks iki sezono pabaigos.

– Kodėl LKF taurėje nepavyko iškovoti trečiosios vietos?

– Mums tai yra trečia vieta. Su tokia komanda, tokiu biudžetu. BBL ir LKL pirmenybėse esame paskutinėse vietose, todėl vien patekimas jau mums yra laimėjimas. Mes kovėmės iš širdies, visiems sirgaliams suteikėme daug džiaugsmo. Manau, kad pritrūko laimės, profesionalumo. Esu patenkintas komanda.

– Mažojo finalo rungtynių pabaigoje atrodėte pavargę, nes pagrindiniai žaidėjai rungtyniavo be keitimų. Ar taip ir buvo?

– Pusfinalyje atidavėme nemažai jėgų, nors ir žaidėme su tokia stipria komanda kaip Vilniaus „Lietuvos rytas“. Matėsi, jog buvome pavargę. Kojos neklausė, tačiau nepasidavėme. Darėme tai, ką mokame, ir mums pavyko.

– Jūsų treneris minėjo, kad dauguma „Nevėžio“ žaidėjų išsigando, vos išvydo didelę „Siemens“ areną.

– Aš asmeniškai tikrai neturėjau ko išsigąsti. Per savo karjerą esu matęs daug ir geresnių komandų, o dėl kitų žaidėjų nieko negaliu pasakyti. Matėsi galbūt kažkas. Visa tai yra profesionalumas. Mes esame dar jauna ekipa. Trūksta patirties, tai atsispindi aikštelėje, bet, manau, čia laiko klausimas.

– Kodėl nepavyko įsitvirtinti Graikijos klube?

– Patekau į tokią situaciją, kai maniau, jog viskas bus kaip praeitais metais. Atvykau į komandą, o joje jau buvo mano pozicijos žaidėjas, kuriuo treneris labai pasitikėjo. Galbūt nesutarimas su strategu man ir sutrukdė įsitvirtinti Graikijoje.

– Turėjote pasiūlymų ne vien iš „Nevėžio“?

– Tų pasiūlymų visada yra, kai esi dar jaunas, greitai bėgi. Tiesiog dabar tie pasiūlymai man netinka. Aš renkuosi, kas man yra geriau. Mano žmona šiuo metu yra nėščia, todėl priimdamas sprendimą pasitariu su šeimos nariais.

– Liksite Kėdainiuose iki sezono pabaigos?

– Ne, negaliu to pažadėti. Noriu kur nors išvažiuoti, laukiu kažko, kas pasiūlys geriausią variantą, kuris man tiks labiausiai, tuomet ir išvažiuosiu, jeigu pavyks. Jeigu ne – liksiu Lietuvoje.
 

– LKL čempionate tūnote turnyro lentelės dugne. Ar pavyks iš ten išsikapstyti?

– Mes stengsimės. Jeigu žaisime su tokiu charakteriu kaip šiandien kovodami su „Šiauliais“, tuomet, manau, pasieksime labai daug pergalių. Linkiu „Nevėžiui“ sėkmės, bet nežinau, ar čia liksiu.

VIDEO: R.Alijevas: Linkiu Nevėžiui sėkmės, bet nežinau, ar čia liksiu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius