-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 07 26

Alytaus komanda oficialiai grįžta į LKL

Alytaus krepšinis sugrįžo į aukščiausiąją – Lietuvos krepšinio lygą (LKL). Tai penktadienį oficialiai paskelbta Alytaus rotušėje. Tomo Pačėso vadovaujamai „Dzūkijai“ miesto meras Jurgis Krasnickas palinkėjo bent 20-ies, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis – 25 metų nenutrūkstamos narystės LKL, o šios lygos vadovas Remigijus Milašius – nemažesnio nei 800 tūkst. litų biudžeto, rašo alytausgidas.lt
"Dzūkijos" krepšininkai aikštę iškeitė į ligos patalą.
"Dzūkijos" krepšininkai / NKL nuotr.

„Kaip žadėjau – šimtu tūkstančių „Dzūkijai“ duosime daugiau nei pernai“, – savo pažadą dėl alytiškių sugrįžimo į LKL priminė J. Krasnickas.

„Bepigu maudytis komandų šlovės spinduliuose“, – susirinkusiems sakė Dzūkijos sostinės vadovas, pabrėžęs, kad su komanda bus „ir varge, ir džiaugsme“. Miesto mero teigimu, nors „Dzūkijai“ į LKL nepavyko patekti sportiniu keliu, Alytuje apmaudžiai pralaimėjus NKL finalą, planas, įvardintas komandos susikūrimo dienomis – viršytas: miesto komanda į aukščiausią šalies krepšinio lygą pateko greičiau, nei planuota.

Alytiškių sugrįžimu į LKL džiaugėsi LKF vadovas A. Sabonis, kalbėjęs ir sirgalių vardu, kurie turės ir Alytaus areną. Šalies krepšinio legenda J. Krasnickui įteikė atminimo kamuolį. „Man jį padovanojo Sabonis, tad nepykit, jei kada nors, išeidamas iš mero posto, šį kamuolį pasiimsiu su savimi“, – tarė miesto meras.

LKL prezidentas R. Milašius žurnalistams paaiškino, kodėl ir kaip į lygą sugrįžo Alytus ir kodėl nepateko Mažeikiai, pridūręs kad pagrindinis principas komandoms išliks tos pats – geografinis atstovavimas, tinkama salė ir sezono biudžetas, kurį po poros metų LKL ekipos turės užauginti iki pusantro milijono litų.

T. Pačėsas patvirtino, kad šiame sezone reikiamus 800 tūkst. litų, o komanda vadinsis „Dzūkija“. „Jei atsirastų rėmėjas – tuomet pavadinimą papildys jo vardas“, – sakė T. Pačėsas. „Dzūkijos“ savininkas patvirtino, kad komanda turės „gerą trenerį ir pagrindą, sudarytą daugiausiai iš alytiškių arba lietuvių žaidėjų“, kurie pradės treniruotis iki rugsėjo pradžios.

Alytaus krepšinio istorijoje „Dzūkija“ bus trečioji ekipa LKL šeimoje. Anksčiau aukščiausioje šalies krepšinio lygoje rungtyniavo „Alitos“ ir „Alytaus“ komandos, užauginusios ne vieną vienos krepšinio talentą, padėjusios atsiskleisti Lietuvos ir užsienio žaidėjams, tačiau bankrutavusios.

VIDEO: Alytaus Dzūkijos komanda sugrįžta į LKL

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius