-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 24

Andrejus Kirilenka iš NBA vėl keliasi į Maskvos CSKA

Žymiausias rusų krepšininkas, 14 metų NBA žaidęs 34-erių Andrejus Kirilenka palieka stipriausią planetos krepšinio lygą. Tačiau didžiojo krepšinio žaidėjas dar nemeta – antradienį A.Kirilenka dalyvaus rusų Maskvos CSKA ekipos treniruotėje ir pasirašys sutartį su klubu iki sezono pabaigos.
Andrejus Kirilenka ir Martynas Pocius
Andrejus Kirilenka ir Martynas Pocius / Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

A.Kirilenka savaitgalį nutraukė galiojantį NBA kontraktą su „Philadelphia 76ers“ klubu, taip ir nesužaidęs už šią ekipą nė vieno mačo. Jis sugebėjo su savo agentais iš šios situacijos išspausti viską, ką tik įmanoma: ekipa atleido rusą, tačiau išmokės jam 3,3 mln. JAV dolerių.

Prieš pat Naujuosius metus 34-erių A.Kirilenka informavo Filadelfijos klubo vadovus, kad nenori žaisti komandoje ir nežada pasirodyti aikštėje.

Buvo sužinota, kad jau sausio 9 dieną klubas neribotam laikui diskvalifikavo A.Kirilenką už tai, kad pastarasis nepasirodė treniruotėje ir klubo bazėje. Pats rusas ekipos atstovams aiškino, kad jam būtina padaryti pertrauką karjeroje, nes jo šeimoje gimė ketvirtasis vaikas ir jis norėtų skirti visą dėmesį jo priežiūrai.

Antradienį CSKA ekipos internetinis puslapis cituoja A.Kirilenką: „Labai džiaugiuosi, kad sugrįžtu į komandą, kurioje pradėjau savo karjerą ir žaidžiau, kai buvau jau susiformavęs krepšininkas. Gerai, kad man pasisekė sutarti ir aš pasinaudosiu šia galimybe. Suprantu, kad jau atėjo laikas pagalvoti ir apie karjeros pabaigą ir manau, kad geriausiai tai padaryti gimtame klube“.

Komandos vadovas Andrejus Vatutinas džiaugėsi pastiprinimu: „Ekipos stiprinimas sezono metu – labai rizikingas reikalas. Ir ypač, jei stipriniesi ne paprastu krepšininku, o žvaigžde. Tačiau situacijoje su A.Kirilenka – viska aišku ir dukart galvoti nereikėjo. Mes visada palaikėme gerus ryšius su Andrejumi ir sakėme, kad jam klubo rūbinėje yra numatyta ir yra persirengimo spintelė. Tad dabar galiu pasidžiaugti, kad perduosiu šios spintelės „valdymą“ jos savininkui“.

A.Kirilenka yra žymiausias Rusijos krepšininkas, karjerą NBA pradėjęs 2001 metais. Dešimt metų jis atstovavo „Utah Jazz“ekipai. Prieš dvejus metus jis perėjo į „Minnesota Timberwolves“ komandą, taip pat vilkėjo „Brooklyn Nets“ klubo marškinėlius.

2004 metais jis žaidė „Visų žvaigždžių savaitgalio“ rungtynėse, triskart buvo renkamas kaip vienas geriausių lygos gynėjų, 2005 metais buvo geriausias kovotojas dėl atšokusių kamuolių.

Šį sezoną „Nets“ ekipoje A.Kirilenka per septynis mačus vidutiniškai įmetė po 0,4 taško, atkovojo 1,1 kamuolio. Pastarąjį kartą buvęs Rusijos krepšinio rinktinės kapitonas NBA rungtynes žaidė praėjusių metų lapkričio 13 dieną.

Po to žaidėjas atsisveikino su „Nets“ klubu ir gruodžio 11 dieną pasirašė sutartį iki sezono pabaigos su „76ers“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius