Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 10 31

Andrejus Kirilenka: nesavanaudiškas „Timberwolves“ kolektyvas sieks patekti į atkrintamąsias varžybas

Dėl lokauto Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) Rusijos krepšinio žvaigždė Andrejus Kirilenka praeitą sezoną praleido gimtinėje, kur vėl vilkėjo Maskvos CSKA ekipos marškinėlius. Visgi vasarą jis nusprendė grįžti į stipriausią pasaulio krepšinio lygą.
Andrejus Kirilenko
Andrejus Kirilenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau šį kartą tai jau – ne Jutos „Jazz“ klubas, kuriam A.Kirilenka atstovavo net 10 metų. Liepos pabaigoje rusas pasirašė 2 metų 20 milijonų JAV doelrių vertės kontraktą su Minesotos „Timberwolves“ komanda.

31 metų 206 cm ūgio puolėjas sužaidė 5 ikisezonines rungtynes, per kurias aikštelėje vidutiniškai praleisdavo po 25 minutes, pelnydavo po 8 taškus (54,5 proc. metimų), atkovodavo 6,6 bei perimdavo 2,4 kamuolio, atlikdavo 2,8 rezultatyvaus perdavimo, blokuodavo 0,8 varžovų metimo ir suklysdavo po 2 kartus.

Rusijos spaudai krepšininkas papasakojo apie naująją komandą ir jos tikslus prasidedančiame sezone.

„Nežiūrint į praleistą NBA lokautinį sezoną, neturiu problemų dėl adaptacijos lygoje, kurioje žaidžiau 10 metų, – teigia A.Kirilenka. – Nesvarbu, „Jazz“ tai ar „Timberwolves“, puikiai suvokiu, ko iš manęs bus reikalaujama, kaip tai stengsiuosiu įvykdyti.

Ar man asmeniškai iškelta užduotis Love'o netektį? Ne. Tam visa komanda turi pertvarkyti savo žaidimą, susikoncentruoti ties kitais krepšininkais – Roy'umi, Pekovičiumi.

Šiaip turime itin nesavanaudišką kolektyvą. Atakose kamuolys juda greitai, niekas jo negaili. Ir visi kartu darome tai, ko prašo Rickas Adelmanas.

Sieksime patekti į atkrintamąsias varžybas. Mūsų sudėčiai tai įkandama. Deja, neįmanoma kontroliuoti traumų gavimo. Tačiau tai nekeičia užsibrėžto tikslo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius