Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2012 07 26

Andrejus Vatutinas: „Visi CSKA nariai turi suprasti vieną dalyką – čia laukiama tik pergalių“

Maskvos CSKA komanda per ketverius metus net du kartus suklupo visai šalia viršūnės – Eurolygos finale. Po šių metų nesėkmės, komandos prezidentas Andrejus Vatutinas suprato, jog laikas imtis permainų.
Maskvos CSKA po tragiško pralaimėjimo
Maskvos CSKA po tragiško pralaimėjimo / AP/Scanpix nuotr.

CSKA šią vasarą pakeitė trenerį Joną Kazlauską čia jau dirbusiu Etore Messiną, be to, pasikeitė nemaža dalis krepšininkų. Ekipos vadovas tikina, jog Maskvos klubas kuria ne trumpalaikę, o ilgalaikę strategiją. Pateikiama A.Vatutino interviu, duotą „Realgm.com“ svetainei.

– CSKA pralaimėjo Eurolygos finalą paskutinėmis sekundėmis. Ar tikėjotės, jog šį sezoną komandoje bus tiek daug permainų?

– Sunku pasakyti. Žinau tik viena – nereikia kurti strategijos tik vienam sezonui. Pasikvietėme Messiną, kad jis čia dirbtų trejus metus. Esu įsitikinęs, jog trejų metų pasiekti rezultatams užtenka bet kuriai sporto komandai. Neįmanoma kas sezoną suburti vis naują ekipą. Praėjusį sezoną pakvietėme daug labai gerų žaidėjų, tačiau net ir tai neatnešė sėkmės. Tuo tarpu šią vasarą pakvietėme mažiau žinomus, jaunus žaidėjus, su ilgalaike perspektyva.

– Kai E.Messina prieš keletą metų paliko Maskvą, ar ir toliau su juo bendravote?

– Žinoma, jis mano geras draugas. Per ketverius metus, kurios jis praleido CSKA ekipoje, tapome gerais draugais. Dažnai pasikalbėdavome telefonu. Šį tarpsezonį taip pat derėjomės tik su Messina. Buvo gandų, jog vedame derybas su Željko Obradovičiumi ar Davidu Blattu, tačiau visa tai buvo laužta iš piršto. Dabar E.Messina pažįsta tiek Europos, tiek NBA krepšinį, tad bus įdomu stebėti jo darbą.

– CSKA supurtė permainos ne tik trenerių, bet ir žaidėjų grandyje. Ko tikitės ir Drew Nicholaso, Aarono Jacksono ir Zorano Ercego?

– Mano uždavinys – surinkti kuo geresnius krepšininkus į visas pozicijas. Jacksonas turėtų žaisti geriau, nei tai darė klubą palikęs Jamontas Gordonas, tuo tarpu Nicholasas mums labai padės mėtydamas tritaškius. Pasirašėme sutartis ir su dviem labai jaunais vietiniais žaidėjais. Turėsime puikią kombinaciją iš jaunų ir patyrusių žaidėjų.

– CSKA jau daugelį metų dominuoja Eurolygoje. Kaip jūs motyvuojate savo žaidėjus į kiekvienas varžybas žiūrėti rimtai?

– Iš tiesų komandą motyvuoti yra gana sunku, ypač po praėjusio Eurolygos finalo. Tačiau jei komanda laimi Eurolygą, tuomet būna sunku nusiteikti Rusijos lygos kovoms. Tiek CSKA žaidėjai, tiek treneriai, tiek vadovai, nuolat jaučia spaudimą. Visi, kas ateina į CSKA, turi suprasti vieną dalyką – čia laukiama tik pergalių.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje