Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 17

Antanas Guoga: padarysiu viską, kad Linas Kleiza žaistų „Lietuvos ryte“

Verslininkas Antanas Guoga ruošia išskirtinę dovaną krepšinio sirgaliams. Ištikimas Lietuvos krepšinio rėmėjas deda visas pastangas, kad mūsų šalyje rungtyniautų šiuo metu garsiausias šalies krepšininkas Linas Kleiza.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / BFL nuotr.
Temos: 1 NBA

L.Kleiza vis dar tęsia gydymą po sunkios traumos, tačiau užsitęsus NBA lokautui kol kas gyvena ir individualiai treniruojasi Vilniuje. Šią savaitę Lietuvos žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kad L.Kleiza galėtų papildyti „Lietuvos rytą“, 15min.lt patvirtino verslininkas A.Guoga.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Antanas Guoga
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Antanas Guoga

„Aš noriu, kad Linas žaistų Lietuvoje. Padarysiu ką galiu, kad taip būtų. Kalbėtis pradėjome prieš kelis mėnesius, o derybas viena ar kita linkme baigsime kitą savaitę, kai grįšiu į Lietuvą ir dar kartą susitiksiu su Linu“, – 15min.lt sakė šiuo metu Londone esantis A.Guoga. Verslininkas pats mokėtų atlyginimą krepšininkui.

Jis neslėpė, kad derybos vyksta su Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubu. A.Guoga prognozavo, kad krepšininkas aikštelėje galėtų pasirodyti tik kitąmet, tačiau prisijungti prie komandos treniruočių jau galėtų artimiausiu metu.

„Aš esu tikras, kad Lietuvos krepšinio gerbėjai būtų laimingi matydami Liną rungtyniaujantį čia, Lietuvoje. Ir susidomėjimas krepšiniu pakiltų, ir pats krepšininkas galėtų prisiminti krepšinio skonį prieš olimpinį atrankos turnyrą“, – teigė A.Guoga.

Tačiau A.Guogos norus gali sujaukti NBA lokauto pabaiga. L.Kleiza turi ketverių metų 20 mln. JAV dolerių vertės kontraktą su Toronto „Raptors“ klubu, kuris galioja iki 2014 metų.

L.Kleiza privalėtų grįžti į stipriausią pasaulio krepšinio lygą vos tik pasibaigus lokautui. 

Derybos dėl lokauto pabaigos nesėkmingai vyksta jau daugiau nei penkis mėnesius, o reguliarusis sezonas yra atšauktas mažiausiai iki gruodžio 15 dienos.

Kaune gimęs 26-erių puolėjas nėra žaidęs profesionaliame Lietuvos krepšinio klube. L.Kleiza mūsų šalyje krepšinį žaidė tik Moksleivių lygoje, vėliau persikėlė į JAV, kur gyvena jo tėvai. JAV jis baigė Krikščioniškąją „Montrouzo“ vidurinę mokyklą, studijavo Misurio universitete, 2005-aisiais jį NBA naujokų biržoje 27-uoju šaukimu pasirinko Portlando „Trail Blazers“ ekipa, tačiau iš karto išmainė Denverio „Nuggets“ klubui, kur lietuvis žaidė 2005-2009 metais.

L.Kleiza sezonui buvo grįžęs į Europą. 2009-2010 m. jis atstovavo Pirėjo „Olympiacos“ klubui, kur žibėjo Eurolygoje – tapo rezultatyviausiu sezono krepšininku, o su „Olympiacos“ suklupo tik Eurolygos finale.

2010 m. L.Kleiza grįžo į NBA – Toronto „Raptors“ ekipą. Praėjusį sezoną NBA čempionate L.Kleiza dėl traumos sužaidė vos 39 rungtynes ir per jas pelnydavo 11,2 taško bei atkovodavo 4,5 kamuolio.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius