-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 04 26

Antanas Sireika lieka prie „Šiaulių“ vairo (papildyta 15.20 val.)

Prasčiausias per pastaruosius 13 metų „Šiaulių“ klubo sezonas neišvertė Antano Sireikos iš komandos vyriausiojo trenerio kėdės. Antradienį Šiauliuose vykusioje spaudos konferencijoje buvo patvirtinta, jog 54 metų krepšinio specialistas „Šiaulių“ ekipos žaidimui diriguos ir kitąmet.
Antanas Sireika
Antanas Sireika / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Vertindami „Šiauliams“ jau pasibaigusį 2010–2011 metų sezoną klubo vadovai įvardijo pagrindinę bėdą – prastą komplektaciją ir atsiprašė sirgalių už prastus rezultatus, rašo oficiali komandos svetainė internete.

Prie ekipos vairo liekančiam treneriui Antanui Sireikai ateityje teks verstis su mažesnėmis užsieniečių pajėgomis. „Du“, – legionierių skaičių įvardijo klubo valdybos pirmininkas Alfonsas Armalas.

Šiame sezone „Šiauliai“ pirmą kartą nuo 1998 metų nepateko į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalį, todėl pirmą kartą nuo 2004 metų (septyni sezonai iš eilės) liks be LKL bronzos medalių.

A.Sireikos auklėtiniams nesisekė ir kituose turnyruose – Europos taurės C grupėje šiauliečiai liko be pergalių, o Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurėje ir Baltijos krepšinio lygoje kovas baigė ketvirtfinalyje.

Papildyta 15.20 val. – Trenerio nutarta nekeisti

Spaudos konferencijoje dalyvavę klubo vadybos pirmininkas Alfonsas Armalas, valdybos narys Romanas Kančauskas, klubo direktorius Adomas Klimavičius, treneris Antanas Sireika ir komandos kapitonas Mindaugas Žukauskas kalbėjo apie nesėkmingai susiklosčiusį sezoną, įvardijo pagrindinius skaudulius, klaidas, ateities siekius, rašo bcsiauliai.lt.

Visi sutartinai pripažino, kad didžiausia komandos bėda – prasta komplektacija. Nuspręsta, kad komandos vairas turi likti trenerio A.Sireikos rankose, ekipa privalo būti lietuviškesnė, prakalbta, jog reiktų susigrąžinti ir pamėgtą spalvų derinį „geltona – juoda“.

„Komandą būrėme galvodami apie kelis sezonas, todėl apie atsistatydinimą negalvoju, – pažymėjo pirmasis kalbėjęs treneris A.Sireika. – Labai sunkus buvo šis sezonas, ilgai dairėmės, kol radome tikrą įžaidėją. Prisiminkime, Rashaunas Broadusas prisijungė tik gruodžio pabaigoje, o kiti krepšininkai nebuvo tikri „pirmi“ numeriai“.

Treneris neslėpė, jog pernelyg pasitikėjo savo auklėtiniais: „Tokį „internacionalą“ labai sunku priversti gintis. Gal ir neišreikalavau to, bet jų visiškai kitoks supratimas apie krepšinį“.

Už komplektaciją – vienetas

Klubo valdybos pirmininkas A.Armalas pripažino, kad trenerių kaita nieko neišspręstų, ir atsiprašė sirgalių už prastus rezultatus: „Taip, tai tragedija. Suklupome, bet tikiu, kad atsitiesime. Reikia ir jūsų indėlio. Jei rūpi Šiaulių krepšinis – junkitės ir padėkite“.

Valdybos pirmininkas pripažino, kad šį sezoną nesikišo į komandos komplektaciją, ir tai įvardijo savo klaida: „Jei skiri pinigus, turi ir kontroliuoti. Už šio sezono komplektaciją parašyčiau tik vienetą“.

A.Armalas įsitikinęs, kad komanda privalo labiau verstis ne užsieniečiais, o vietiniais krepšininkais – būtina grįžti prie senų „Šiaulius“ garsinusių tradicijų. „Du, o trečias legionieirus – lietuvis“, – legionierių skaičių įvardijo A.Armalas.

Klubo vadovui pritarė ir komandos kapitonas M.Žukauskas, neslėpęs, kad užsitęsusi krepšininkų paieška trukdė normaliai dirbti. „Gynyba pirmiausia yra noras dirbti. Tačiau dauguma jaunų žaidėjų dėmesį skiria tik puolimui, nes pinigai dažniausiai ir mokami už pelnytus taškus. Juodo darbo labai dažnai niekas nemato“.

Tikisi susigrąžinti sirgalius

Klubo direktorius A.Klimavičius neslėpė, kad 17-asis sezonas buvo bene skaudžiausias: „Labai tikėjau treneriais, žaidėjais, bet... Belieka tikėtis, kad šis spyris bus ir žingsnis pirmyn, nes gal jau buvome primigę ant laurų“.

Vienas klubo kūrėjų ir vadovų pripažino, kad padaryta labai daug neteisingų sprendimų – tiek renkantis žaidėjus, tiek renkantis taktiką: „Tačiau viskas smulkmenas išsiaiškinsime tarpusavyje ir padarysime išvadas. Kad pokyčiai būtini, niekas neabejoja – mirtis visada turi priežastį“.

A.Klimavičius pažymėjo, kad prastas komandos žaidimas smarkiai praretino sirgalių gretas: „Klubo sirgaliai buvo entuziastai, bet dabar nemaža dalis išsivažinėjo į užsienį. Reikia ir mums keistis, ieškoti kitų bendravimo su aistruoliais kelių“.

Kaip nenusisekusius projektus A.klimavičius įvardijo ir „Klubo narių klubą“, ir bandymą pakeisti komandos spalvą. „Norėjome kaip geriau, o išėjo... Kalbame, kad reikia susigrąžinti juodą spalvą“.

Klubo direktorius atrėmė bandymą priekaištauti, kad Šiaulių universitete besimokantys krepšininkai ne visi žaidžia studentų pirmenybėse: „Pirmiausia jie važiuoja į „Šiaulių“ komandą, o ne į universitetą. Juk mes negalime pirmadienį leisti krepšininkui žaisti už universitetą, nes išvykstame į Europos taurės turnyrą“.

Ragino vertinti stabilumą

Nuo klubo įkūrimo 1994 m. komandai padedantis R.Kančauskas spaudos konferencijoje prisiminė ir daugiau kaip prieš ketvirtį amžiaus vykusį savo sugrįžimą į Šiaulius. „Ar patinka, žaidi krepšinį?“ – tokį klausimą R.Kančauskui uždavė į darbą priėmęs ilgametis klubo prezidentas Algimantas Mikšys.

R.Kančauskas pažymėjo, kad ir šis nesėkmingas sezonas nenubraukia „Šiaulių“ komandos nuopelnų: „Ir dabar drąsiai galiu sakyti, kad tai – stabiliausias klubas. Taip kalbu turėdamas omenyje ir rezultatus, ir rėmėjų gretas. Tikiuosi, kad sugrįš ir juoda spalva“.

Ilgametis komandos rėmėjas drąsino grįžti prie ištakų – lietuvinti komandą: „Aš visada už lietuvišką krepšinį, nors mokesčių politika ir pats laikmetis tam nėra palankūs. Šiemet rezultatas liūdnas, nes pernelyg buvo pasitikima savo jėgomis. Pirmose serijos rungtynėse, manau, žaidėjai neįvertino varžovo, o Utenoje jau drebėjo rankos“.

Aistringas „Šiaulių“ sirgalius R.Kančauskas neslėpė, kad trenerių kaita neduotų jokio rezultato: „Nė viena LKL komanda nesužibėjo pakeitusi trenerį. Aš – už stabilumą“.

Komandos branduolys išliko

Dėl rezultatų išbaręs klubo valdybos pirmininkas A.Armalas spaudos konferencijos pabaigoje įteikė treneriui A.Sireikai aukščiausią klubo apdovanimą – auksinį garbės ženklą. Klubo vadovas išreiškė viltį, kad kitas sezonas nebebus toks duobėtas.

Jau dabar aišku, kad komandą komplektuoti bus lengviau, nes lieka visas branduolys: Darius Gvezdauskas, Edgaras Stanionis, Vytautas Šarakauskas, Edvinas Ruzgas, Romanas Gumeniukas ir sutartį po sezono pratęsęs Rashaunas Broadusas. Sutartis „Šiauliai“ turi su dar keturiais kitoms komandoms skolintais krepšininkais – Juliumi Juciku, Klymu Artamonovu, Vitalijumi Liutychu, Ignu Ramašausku.

„Tikimės, kad išlaikysime ir Mindaugą Žukauską“, – vylėsi klubo direktorius A.Klimavičius.

Konkrečių tikslų 2011/2012 m. sezonui neįvardyta – dar neaišku, kokie metai bus rėmėjams, kokį bus galima suformuoti biudžetą.

Pažadėta siekti, kad krepšinio sirgaliams ateiti į rungtynes nebūtų prabanga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius