2011 07 16

Anthony Bowie trofėjai aukcione atsidūrė dėl skolos už sandėliuką

Buvęs Kauno „Žalgirio“ legionierius Anthony Bowie nustebo išgirdęs, jog interneto aukcione „ebay.com“ pardavinėjami jo trofėjai ir valstybiniai apdovanojimai, iškovoti karjeros metais Lietuvoje.
LKL aukso žiedą Anthony Bowie iškovojo 1999 metais.
Pasipiktinęs Anthony Bowie teigė išsiaiškinsiantis, kas pardavė jo trofėjus. / K.Vanago/BFL ir ebay.com nuotr.

„Aš nepardavinėju jokių ordinų ir medalių iš Lietuvos. Apie tai nieko nežinojau, - dienraščiui „Lietuvos rytas“ prisipažino A.Bowie. - Kažkas turbūt paėmė mano apdovanojimus.“

47 metų amerikietis atskleidė, jog neseniai kraustėsi, todėl daug savo daiktų sudėjo saugoti į sandėlį. Visgi dalis jų dingo ir A.Bowie nebuvo tikras, kas su jais nutiko. Buvęs krepšininkas paneigė turįs finansinių bėdų.

Išgirdęs, jog jo trofėjai pardavinėjami interneto aukcione „ebay.com“, A.Bowie pasipiktino. „Skelbimo į „ebay.com“ aš neįdėjau, kadangi man tie apdovanojimai yra neįkainojami. Surasiu tą, kas tai padarė“, - rėžė amerikietis.

Aukcione buvo parduotas ne tik 1999 metais krepšininko iškovotas LKL žiedas (už 500 JAV dolerių), bet ir valstybiniai apdovanojimai (už 2,5 tūkst. JAV dolerių), tarp kurių buvo Lietuvos Kunigaikščio Gedimino 4-ojo laipsnio ordinas.

Portalui „Basketnews.lt“ susisiekus su daiktų pardavėju, paaiškėjo, kad A.Bowie daiktai aukcione atsidūrė dėl nesumokėtos nuomos už sandėliuką, kuriame buvo saugomi minėti apdovanojimai.

„Nesulaukusi pinigų, sandėliukus prižiūrinti kompanija iškraustė pono Bowie daiktus ir perdavė juos skolas administruojančiai kompanijai, kuri parduoda daiktus internete, kad gautais pinigais galėtų padengti įsiskolinimus“, – „Basketnews.lt“ aiškino aukciono rengėjai.

A.Bowie Kauno „Žalgirio“ klube žaidė 1998-1999 metais ir tapo Eurolygos bei Lietuvos krepšinio lygos nugalėtoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius