Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 12

Antrą kartą be titulo likti nenorintis Mindaugas Katelynas: „Lietuvos rytas“ kausis tik dėl pirmosios vietos

Artėjantį savaitgalį Vilniaus „Lietuvos ryto“ laukia kol kas svarbiausias išbandymas šį sezoną. Sostinės krepšininkai išvyksta į Rusiją, kur kausis Europos taurės finalo ketverto varžybose. Mindaugui Katelynui tai bus antrasis iš eilės finalo ketvertas „Eurocup“ turnyre, todėl antruoju bandymu jis trokšta iškovoti trofėjų. Ir tiki, kad „Lietuvos rytas“ turi puikius šansus.
„Lietuvos ryto“ krepšininkai pasirengę priimti svarbiausią sezono iššūkį
Rungtynių akimirka / litnews.lt nuotr.

„Šis sezonas komandai buvo gana geras ir finalo ketvertas Europos taurės turnyre yra tai, ką mes tikėjomės pasiekti. Į šią komandą neatvykau kaip lyderis, žinojau man paskirtą vaidmenį, stengsiuosi atlikti kuo geriau. Mūsų komanda labai įvairiapusė – turime daug patirties, krepšininkų, kurie žaidė stipriausiose lygose Europoje ir jaunų talentų“, – mintimis apie komandą dalijosi M.Katelynas.

Praėjusį sezoną 28-erių lietuvis atstovavo Sevilijos „Cajasol“ ekipai, kuri nužingsniavo iki Europos taurės finalo ketverto varžybų. Pusfinalyje „Cajasol“ nugalėjo tuomet dar Donatą Motiejūną savo gretose turėjusią ir namuose žaidusią Trevizo „Benneton“ ekipą. Tiesa, finale M.Katelyno komanda neatsilaikė prieš Kazanės „Unics“.

Esu labai laimingas antrą sezoną iš eilės pasiekęs Europos taurės finalo ketvertą. Tik šįkart nenoriu būti antras, trečias ar ketvirtas. Noriu nugalėti.

„Esu labai laimingas antrą sezoną iš eilės pasiekęs Europos taurės finalo ketvertą. Tik šįkart nenoriu būti antras, trečias ar ketvirtas. Noriu nugalėti. Nuveikėme didelį darbą ir pasiekėme daug nukeliavę iki svarbiausių kovų, tačiau niekas neatsimena antrosios vietos laimėtojų. Kai „Unics“ krepšininkai kėlė į viršų trofėjų, jaučiausi labai blogai. Tikiuosi, šiais metais to nebus. Su komanda kausimės iki galo. „Lietuvos rytas“ dukart jau laimėjo šį titulą ir turi puikius šansus tą pakartoti“, – oficialiai „Eurocup“ svetainei rašė M.Katelynas.

Europos taurės turnyro pusfinalyje „Lietuvos rytas“ susitiks su Valensijos „Basket“ komanda. Ispanijoje M.Katelynas rungtyniavo keletą sezonų, todėl žino stipriąsias šios šalies klubų puses.

„Ispanijos ACB lyga pasižymi atletiškomis, gausybę žvaigždžių savo gretose turinčiomis ir Eurolygoje puikiai žaidžiančiomis komandomis. „Valencia“ yra viena iš Top 10-uko komandų Ispanijoje, todėl mūsų laukia be galo sunkios rungtynės. Jie bus šviežesni, nes turėjo daugiau poilsio prieš pusfinalį, bet mūsų tikslas tik pirmoji vieta, tad mes privalėsime įveikti šį Ispanijos klubą“, – tikino M.Katelynas.

Alfredo Pliadžio nuotr./Mindaugas Katelynas
Alfredo Pliadžio nuotr./Mindaugas Katelynas

Krepšininko nuomone, į pergalės kelią atves didžiulis tikėjimas, atsidavimas ir supratimas, kiek brangi gali būti kiekviena klaida.

„Iš praėjusių metų nesėkmės finale išmokau tai, kad su komanda privalome būti maksimaliai susikaupę, žaisti protingai ir atiduoti visą širdį aikštelėje. Nežinau, kokios rungtynės mūsų laukia šį kartą, bet mintyse turime matyti galutinį tikslą. Nebus lengva, bet turime atiduoti visas jėgas ir būti pasiruošę bet kam. Visos keturios komandos bus labai stiprios, todėl vienas ar du taškai, viena klaida, pramestas metimas ar neatkovotas kamuolys gali labai brangiai kainuoti. Kuo daugiau žaidėjų mūsų komandoje supras kiekvienos akimirkos aikštėje svarbą, tuo didesnius šansus turėsime laimėti titulą“, – kalbėjo M.Katelynas.

Paskutinį kartą Europos taurės turnyro finale „Lietuvos rytas“ triumfavo 2009-aisiais. Finalo ketverto varžybos tuo metu vyko Turine ir M.Katelynas jas stebėjo arenoje.

„Aš rungtyniavau Milane, todėl nusprendžiau nuvykti į Turiną. Buvau nustebintas, kiek daug gerbėjų iš Lietuvos atvyko palaikyti savo komandos. Žinau, kad labai daug jų bus ir Chimkuose. Iš anksto noriu jiems padėkoti už palaikymą. Ne tik per artėjančius mačus, bet ir už viso sezono palaikymą. Stengsimės parodyti geriausią savo krepšinį ir jeigu mes nugalėsime, tai bus ne tik komandos, bet ir visų gerbėjų sėkmė“, – teigė pirmą sezoną Lietuvoje rungtyniaujantis M.Katelynas.

litnews.lt nuotr./Mindaugas Katelynas
litnews.lt nuotr./Mindaugas Katelynas
litnews.lt nuotr./Jonas Valančiūnas
litnews.lt nuotr./Jonas Valančiūnas
litnews.lt nuotr./Lietuvos ryto sirgaliai
litnews.lt nuotr./„Lietuvos ryto“ sirgaliai


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius