Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 30

Antrosios NBA rungtyniaujančių lietuvių klubų rungtynės – be Donato Motiejūno

Šiąnakt Lietuvos laiku (iš pirmadienio į antradienį) 2:30 val. nakties Kanadoje į aikštę antrą kartą šį sezoną vieni prieš kitus išbėgs „Toronto Raptors“ ir „Houston Rockets“ klubai. Šį kartą Lietuvos krepšinio gerbėjams rungtynės bus mažiau įdomios, nes aikštėje nebus nugaros skausmų kamuojamo Donato Motiejūno.
Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas
Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas / 15min.lt montažas

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes šį sezoną vasario 21-ąją namuose gana lengvai 98:76 laimėjo „Houston Rockets“ klubas.

D.Motiejūnui, kaip jo klubui, rungtynės buvo sėkmingesnės. Jis surinko 7-ąjį dvigubą dublį sezone – įmetė 12 taškų ir atkovojo 11 kamuolių, tačiau atakavo ne itin taikliai (5/10 dvit., 0/2 trit.). 

Jonas Valančiūnas žaidė penkiomis minutėmis trumpiau, įmetė 11 taškų, atkovojo 7 ir perėmė net 3 kamuolius. Pastarasis rodiklis – geriausias „centro“ karjeros pasiekimas.

Pastaruoju metu D.Motiejūną kamavo nugaros skausmai, tad lietuvis dėl jų rungtyniauti negali ir greičiausiai to nedarys iki reguliariojo sezono pabaigos. Iki jo liko 9 mačai.

VIDEO: Pirmasis „Rockets“ ir „Raptors“ susitikimas vasarį

„Rockets“ – be keturių žaidėjų

Be jo „Rockets“ ekipoje tikrai nežais ir pagrindinis „centras“ Dwightas Howardas, kuris po traumos dar negali žaisti po kelias rungtynes iš eilės.

„Yra puiku iškovoti pergales, tačiau būtų kur kas geriau pasveikti“, – apie D.Howardą kalbėjo Hiustono ekipos treneris Kevinas McHale'as.

„Rockets“ versis ir be beveik visą sezoną dėl traumų nežaidusio Terrence'o Joneso bei įžaidėjo Patricko Beverley. Pastarasis šiemet gali neberungtyniauti, tad yra didžiausias K.McHale'o galvos skausmas.

„Raptors“ sekasi geriau be lyderio

Toronto klubo įžaidėjas ir „Visų žvaigždžių“ mačo dalyvis Kyle'as Lowry 2009-2012 m. žaidė „Rockets“ klube, o po persikėlimo į „Raptors“ dar nėkart nelaimėjo prieš buvusią komandą.

Su K.Lowry „Raptors“ ekipa prieš „Rockets“ pralaimėjo visas tris žaistas rungtynes, tačiau be įžaidėjo iškovojo dvi pergales.

Dėl nugaros skausmų „Raptors“ lyderis rungtynes greičiausiai praleis. Jis nežaidė keturiose iš pastarųjų penkių rungtynių.

VIDEO: Donatas Motiejūnas

Komandos dar gali pagerinti pozicijas

Po keturių iš eilės laimėtų rungtynių „Rockets“ (50/23) klubas Vakarų konferencijoje užkopė į antrąją poziciją, tačiau trečioje esantį „Memphis Grizzlies“ (50/24) lenkia labai nedaug.

Pirmąją vietą jau tikrai laimės „Golden State Warriors“ (60/13) krepšininkai, tačiau dėl antrosios kova greičiausiai tęsis iki paskutinės dienos. 2-3 vietas užėmę klubai šiuo metu atitinkamai žaistų su „Dallas Mavericks“ (7 vt., 45/29) ir „San Antonio Spurs“ (6 vt., 47/26).

Neseniai Atlanto vandenyno diviziono nugalėtojų vardą užsitikrinęs „Raptors“ (43/30) klubas Rytuose yra ketvirtas. Toronto krepšininkai dviem pergalėmis lenkia „Washington Wizards“ (41/33), su kuriuo tektų žaisti atkrintamosiose, jei reguliarusis sezonas baigtųsi šiandien.

„Raptors“ dar gali pavyti tiek „Chicago Bulls“ (45/29), tiek „Cleveland Cavaliers“ (48/27), tačiau pastarųjų 10 mačų forma yra ne Kanados ekipos pusėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius