-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 10

Ar padidės pasaulio krepšinio čempionato dalyvių skaičius?

FIBA generalinis sekretorius Patrickas Baumannas išplatino pranešimą, kuriame rašoma, jog FIBA svarsto galimybę padidinti pasaulio čempionate besivaržančių komandų skaičių iki 32. Pagal dabartinį reglamentą pasaulio čempionate gali dalyvauti 24 rinktinės.
Kamuolys
Ketinama padidinti komandų skaičių pasaulio čempionate. / photos.com nuotr.

„Dabar yra 24 vietos, kurios atiteko ir atiteks dar nežinomoms komandoms pasaulio čempionate Turkijoje, tačiau mes pradėjome svarstyti galimybę, kuri leistų padidinti rinktinių skaičių iki 32, – atskleidė P.Baumannas. – Mes turime išanalizuoti čempionato struktūrą prieš pasitarimą, bet negalime skubėti ir rizikuodami sugriauti dabartinę sistemą.“

„Turime įsitikinti, kad naujoji sistema veiks be priekaištų, turiu omenyje ir rungtynių susidomėjimą, ir televiziją bei rėmėjus. Dabar yra 17 komandų, pretenduojančių į 4 vardinius kvietimus, kuriuos mes ketiname išdalyti. Matydami, jog tiek daug šalių nori varžytis šiose varžybose, esame  priversti pagalvoti, kad galbūt reikėtų padidinti komandų skaičių, bet tai nereiškia, kad rizikuosime ir tai įgyvendinsime. Ketiname išanalizuoti viską iki smulkmenų, kad vėliau nesigailėtume“, – kalbėjo P.Baumannas.

Iš 4 vardinių kvietimų vienam žemynui gali atitekti 3, o Europoje Lietuvos rinktinės pagrindinės konkurentės gauti vardinį kvietimą yra Rusija, Vokietija ir Didžioji Britanija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius