Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 11

Ar žodis „Žalgiris“ skambės iš pirmojo Lietuvos kosmoso palydovo?

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo sirgaliai siekia, kad jų mylimos krepšinio komandos vardas būtų vienas iš trijų pirmųjų lietuviškų žodžių, kurie nuskambės iš kosmoso. Dešimttūkstantinė aistruolių armija, skanduodama komandos vardą, jau pakėlė jį į Kauno „Žalgirio“ arenos palubes.
Kauno „Žalgirio“ arenoje
Kauno „Žalgirio“ arenoje / Eriko Ovčarenkos nuotr.

Taip „Žalgirio“ gerbėjai atsiliepė į Kauno mero Andriaus Kupčinsko kvietimą miestiečiams pasiekti, jog „Žalgirio“ vardas būtų vienas iš trijų šalį reprezentuosiančių žodžių.

Internetinio žaidimo „Šauk į kosmosą“ kūrėjai tvirtina, kad „Žalgiris“ jau nuo savaitės pradžios yra antras pagal populiarumą dienos žodis, jis nusileidžia tik žodžiui „Lietuva“. Vis dėlto, kad patektų į absoliučiai populiariausių tautos žodžių trejetuką, jam dar trūksta kelių tūkstančių balsų. 

Žodžiui, jau seniai tapusiam neatsiejama Kauno miesto įvaizdžio dalimi, jo vizitine kortele ir visos mūsų tautos vienybės, kovos ir ryžto vardu, abejingi nėra ir patys „Žalgirio“ krepšininkai.

Vaizdo klipe komandos žaidėjai pakvietė visus aistruolius susivienyti ir pasiekti, kad „Žalgirio“ vardas nuskambėtų iš kosmoso.

Liko vos kelios dienos, kai Lietuvos žmonės dar gali siūlyti žodžius, kurie pirmą kartą kaip tautos balsas nuskambės kosmoso platybėse. Kauno technologijos universitete (KTU) sukurtas pirmasis lietuviškas palydovas „LitSat-1“, kurio pagalba žemę pasieks trys pirmieji Tautos žodžiai, į kosmosą kyla gruodžio 19 d. 4 val. 42 min.

Visi, pritariantys šiai idėjai, žodį „Žalgiris“ gali siūlyti „Misija: Lituanica 80“ interaktyvioje platformojewww.tryszodziai.lt.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkų kreipimąsi, jų pasirinktus tris žodžius bei kaip arenoje susirinkę sirgaliai kėlė „Žalgirį“ į kosmosą galite išvysti šiuose video:

VIDEO: "Žalgiris" - kosmose
VIDEO: Sirgaliai pakelia "Žalgirį" į kosmosą

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius