Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 23

Artestas: titulas arba pomidorai

Naujajam NBA klubo „Los Angeles Lakers“ pirkiniui Ronui Artestui bet koks kitas rezultatas, išskyrus titulo apgynimą, reikštų gėdą. „Visi tikisi, kad išsaugosime čempionų vardą“, – sakė jis.
R.Artestas tikisi padėti komandai apginti čempionų vardą
R.Artestas tikisi padėti komandai apginti čempionų vardą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tikriausiai mažai kam kyla abejonių, kad Los Andželo komanda naująjį sezoną iš visų jėgų  stengsis apginti iškovotą titulą. „Praėjusiais metais jie laimėjo aukso žiedus. Dabar ir aš to noriu, – pabrėžė vasarą iš „Houston Rockets“ į „Lakers“ perėjęs puolėjas.

„Sirgaliai tikisi, kad mes vėl tapsime čempionais. Visi Los Andželo gyventojai laukia antro titulo iš eilės“, – sport1.de teigė R.Artestas, anksčiau žaidęs Čikagoje, Indianoje, Sakramente ir Hiustone. Jeigu jam su „Lakers“ nepavyktų apginti čempionų vardo, 2004 metų lygos geriausiai besiginantis krepšininkas pasirengęs atvirai kritikai.

„Jeigu mes to nepadarysime, privalėsite rodyti į mane ir apmėtyti mane pomidorais“, – sakė R.Artestas. Ar iš tiesų naująjį sezoną „Lakers“ klubas pasitinka sustiprėjęs? Daugelis ekspertų tikisi, kad komandos superžvaigždė Kobe Bryantas naująjį sezoną bus dar geresnis. Gali būti, kad to priežastis bus ir R.Artestas.

„Esu sužavėtas galimybe žaisti šioje komandoje", – sakė tikru kariu aikštėje vadinamas R.Artestas. Beje, dėl karšto būdo jis jau ne kartą buvo nukentėjęs. 2004 metais gindamas „Indiana Pacers“ garbę krepšininkas už muštynes su „Detroit Pistons“ sirgaliais buvo diskvalifikuotas net 73-ejoms rungtynėms.

Praėjusio sezono naudingiausias NBA lygos žaidėjas K.Bryantas gyrė komandos naujoką: „Visuomet norėjau jį įveikti. Jis gana jaunas tapo žvaigžde, todėl dabar yra dar geresnis krepšininkas. Esu daugiau nei laimingas, galėdamas su juo žaisti vienoje komandoje.“

Per penkeris metus R.Artestas Los Andžele turėtų uždirbti apie 22,3 mln. eurų. 29 metų puolėjas vidutiniškai per rungtynes karjeroje pelno 16,1 taško, atkovoja 5,1 kamuolio ir perima 2,1 kamuolio. Philo Jacksono treniruojama „Lakers“ praėjusį sezoną iškovojo 15-ą NBA čempionų titulą klubo istorijoje.

Tiesa, netrukus prie komandos turi prisidėti ir kita žvaigdžė – ką tik Europos čempionu bei turnyro Lenkijoje naudingiausiu žaidėju tapęs ispanas Pau Gasolis. „Lakers“ sezoną pradeda rugtynėmis namie su „Los Angeles Clippers“ komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius