-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 28

Arvydas Sabonis įvertino Lietuvos krepšinio rinktinių rezultatus ir iškėlė uždavinius

Antradienį Lietuvos krepšinio federacija (LKF) sudėliojo visus taškus ant „i“. Kaune vykusioje LKF metinėje ataskaitinėje konferencijoje federacijos vadovas Arvydas Sabonis įvertino nacionalinių rinktinių rezultatus bei pateikė finansinę ataskaitą.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Mūsų pajamos praėjusiais metais buvo beveik 11 mln litų (daugiau nei 3 mln. eurų). Didžiausia dalis tenka rinktinių aprūpinimui, pasirengimui ir dalyvavimui Europos ir pasaulio krepšinio čempionatuose (44 proc.), LKF darbo užmokesčio sąnaudos su mokesčiais sudaro 12 proc., draudimo kompensavimas – 13 proc., 11 proc. – lygų finansavimas. LKF išlaidos taip pat buvo panašios – apie 11 mln litų (daugiau nei 3 mln. eurų)“, – kalbėjo LKF prezidentas A.Sabonis.

91 proc. visų LKF išleidžiamų lėšų nusėda Lietuvoje, tik 9 proc. – užsienyje.

Kalbėdamas apie nacionalinėms rinktinėms keliamus uždavinius, A.Sabonis neslėpė, kad norėtųsi išlaikyti kartelę, kurią vyrų ir moterų komandos užkėlė praėjusiais metais.

„Vyrų rinktinei keliame tikslą sėkmingai pasirodyti viso olimpinio ciklo metu, moterų rinktinei – sėkmingai sužaisti Europos čempionate ir pasistengti iškovoti teisę dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Tai būtų puikus moterų krepšinio atgimimo Lietuvoje įrodymas, kadangi iki šiol nei viena komanda olimpinėse žaidynėse nedalyvavo. Jaunimo rinktinėms keliame tikslą ruošti ambicingą nacionalinių rinktinių pamainą“, – kalbėjo A.Sabonis.

A.Sabonis: Krepšinio komandos žaidimas suvienijo visą tautą, dvi savaites visa šalis gyveno tik krepšiniu. 

Krepšinio legenda pasidžiaugė, kad Lietuvos rinktinė pasaulio nacionalinių rinktinių reitinge užima ketvirtąją vietą, nusileisdama tik Jungtinėms Valstijoms, Ispanijai ir Argentinai. „Paskui mus rikiuojasi tokios valstybės kaip Prancūzija, Rusija, Kinija, Turkija. Turime džiaugtis ir tuo, jog esame antri Europoje“, – džiaugėsi A.Sabonis.

LKF vadovo nuomone, puikų rezultatą praėjusiais metais pademonstravo Lietuvos nacionalinė vyrų rinktinė, vadovaujama Jono Kazlausko, – vyrai išliko tarp keturių stipriausių planetos komandų.

„Krepšinio komandos žaidimas suvienijo visą tautą, dvi savaites visa šalis gyveno tik krepšiniu. Moterų rinktinė atrankos varžybose į Europos pirmenybes laimėjo penkias iš šešių rungtynes, užėmė pirmąją vietą grupėje.

Verta paminėti, kad moterys sužaidė ir dvi kontrolines rungtynes ir pasidalino po pergalę su Kinijos nacionaline komanda, kuri prieš tai vykusiose pasaulio pirmenybėse buvo užėmusi šeštąją vietą. Džiugino ir trijulių krepšinio rinktinių pasirodymai. Lietuvos aštuoniolikmečiai tapo Nandzingo jaunimo olimpinių žaidynių čempionais, o vyrų komanda pasaulio čempionate Maskvoje užėmė ketvirtą vietą, ta pati rinktinė Europos čempionate Rumunijoje iškovojo bronzos medalius“, – vardijo prezidentas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Renginio akimirkos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Renginio akimirkos

Nors pastaruoju metu kuluaruose nemažai diskutuojama dėl gerokai smuktelėjusių jaunimo rinktinių rezultatų, A.Sabonis jaunuosius krepšininkus ir jų trenerius stengėsi užstoti.

„Apibendrinant jaunimo rinktinių rezultatus, galima sakyti, kad tik dvidešimtmečių vaikinų rinktinė įvykdė keliamus tikslus – Europos čempionate užėmė penktąją vietą.

Aišku, norėtųsi geresnių rezultatų iš kitų rinktinių, tačiau pagrindinis šių komandų tikslas yra ruošti ambicingą nacionalinių komandų pamainą. Jos yra tik vienas laiptelis iki nacionalinės rinktinės, todėl ir jų rezultatus turime vertinti pagal ilgalaikę perspektyvą. Svarbiausia, kad tos jaunimo rinktinės užaugintų pakankamai žaidėjų nacionalinei komandai“, – pakartojo A.Sabonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius