-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 05

Arvydas Sabonis pateks į NBA Šlovės muziejų

Geriausias visų laikų Lietuvos krepšininkas Arvydas Sabonis sulaukė išskirtinio įvertinimo. Jis tapo pirmuoju lietuviu, išrinktu į NBA Šlovės muziejų. „Pagaliau atstatyta istorinė neteisybė“, – taip krepšinio legendos pripažinimą anapus Atlanto įvertino buvęs treneris ir LKF prezidentas Vladas Garastas.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis NBA lygoje žaidė 7 metus. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Oficiali priėmimo į Šlovės muziejų ceremonija vyks rugpjūčio 12 d., tuomet bus pagerbti dar devyni žaidėjai ir treneriai, tarp kurių ir skandalingasis Čikagos „Bulls“ puolėjas Dennisas Rodmanas.

220 cm ūgio vidurio puolėjas stipriausioje pasaulio lygoje praleido septynerius metus ir visą šį laikotarpį vilkėjo Portlendo „Trail Blazers“ marškinėlius.

„Labai teisingas sprendimas Sabonį įtraukti į Šlovės muziejų. Seniai taip turėjo būti. Pagaliau atstatyta istorinė neteisybė. Reikia džiaugtis, kad toks didis krepšininkas ir žmogus yra pagaliau įvertintas. Tai milžiniška garbė ne tik jam, bet ir Lietuvos krepšiniui“, – mintimis apie A.Sabonį dalijosi V.Garastas.

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas abejoja, ar artimiausiu metu tokia garbė bus skirta kitam mūsų šalies krepšininkui. Jo nuomone, būti Šlovės muziejuje nusipelnė ir Šarūnas Marčiulionis, tačiau jo pozicijos laureatų gretose – kur kas didesnė konkurencija.

„Iš šiuo metu NBA rungtyniaujančių krepšininkų tokio įvertinimo vargu ar nors vienas sulauks. Žydrūnui Ilgauskui jokių šansų, nes jis net nepatenka į NBA „Visų žvaigždžių“ komandą. Apie Darių Songailą nėra ką ir kalbėti. Mes tik laukiame kada jis išbėgs į aikštelę ir mes pamatysime jį su trumpomis kelnaitėmis. Jei Linui Kleizai likimas bus palankus ir jis atsigaus po sunkios traumos – jo lauks labai šviesi ateitis“, – apie lietuvių NBA perspektyvas kalbėjo V.Garastas.

Karjerą vidurio puolėjas baigė 2004 m. Paskutine kauniečio atstovaujama komanda tapo „Žalgiris“. 1995 m. stipriausioje krepšinio lygoje debiutavęs ir iki 2003 metų su pertraukomis Portlendo „Trail Blazers“ gretose žaidęs Sabonis įvertintas už savo pasiekimus tarptautiniame krepšinyje. Su Sovietų Sąjungos ir Lietuvos rinktinėmis jis tapo Pasaulio, Europos ir olimpinių žaidynių čempionu, su Lietuvos rinktinė dukart (1992 bei 1996) iškovojo olimpinių žaidynių bronzos medalius bei Senojo žemyno krepšinio pirmenybių (1995) sidabrą.

Tris kartus (1984, 1985 ir 1988 m.) A. Sabonis buvo išrinktas geriausiu metų Europos krepšininku.

Verta pažymėti, jog pernai A.Sabonis buvo įtrauktas į FIBA Šlovės muziejų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius