-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 28

Arvydas Sabonis skundėsi nuovargiu po Europos krepšinio čempionato ir kreipėsi į kardiologus pagalbos

Arvydas Sabonis prastai pasijuto dar pirmadienį, todėl nedelsdamas kreipėsi į savo bičiulį kardiologijos profesorių Donatą Vasiliauską. Šis „Elite Medicale“ klinikoje buvusiam krepšininkui atliko būtinas procedūras, po kurių A.Sabonio savijauta itin pagerėjo.
Dalia Grybauskaitė ir Arvydas Sabonis
Dalia Grybauskaitė ir Arvydas Sabonis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tokią versiją pateikia portalas lrytas.lt.

Neoficialiomis žiniomis, buvęs krepšininkas skundėsi nuovargiu po 3 savaites trukusio Europos čempionato. Organizaciniai rūpesčiai, oficialus ir neoficialus Europos pirmenybių ambasadoriaus bendravimas su gausiais svečiais iš užsienio, miego trūkumas – visą tai pareikalavo didžiulio sveikatos rezervo, kurio milžinas jau nebeturėjo.

Atsižvelgiant į nusiskundimus, pacientui buvo pasiūlyta atlikti išsamesnius tyrimus, tačiau jis užsiminė netrukus su šeima važiuosiąs į Druskininkus, ten ir pataisysiąs sveikatą. Jam buvo tik sulašinta lašelinė kalio ir magnio preparatų. Ši procedūra A.Saboniui buvo taikyta ir anksčiau. Vyro organizmas, gavęs taip trūkstamų medžiagų, sureagavo itin palankiai. Jis pasijuto tarsi būtų visiškai sveikas.

Gali būti, kad apgaulingas momentinis būsenos pagerėjimas ir pakišo koją krepšinio legendai. Vyras, iš pradžių dvejojęs, ar eiti į antradienio treniruotę, nutarė atgavęs jėgas ir galįs paimti kamuolį į rankas. Antradienio vakarą po treniruotės savo vardo krepšinio centre Kaune Pašilės gatvėje jis pasijuto itin prastai. A.Saboniui buvo iškviesta greitoji pagalba, nugabenusi jį į Kauno klinikas.

Klinikose nedelsiant buvo nustatyta, jog pacientui galėjo susidaryti nedidelis trombas priekinėje vainikinėje širdies arterijoje. Ėmė vystytis infarktas. Neoficialiomis žiniomis, prieš tai sutriko paciento širdies ritmas, jam nustatytas skilvelių virpėjimas, vadinamoji klinikinė mirtis. Zondavimą atlikę medikai operatyviai pradūrė arteriją ir pašalino trombą. Suvaldžius situaciją pavyko atstatyti ir širdies ritmą.

Lrytas.lt konsultavusių kardiologų teigimu, rimčiausias pavojus antradienio vakarą jau buvo praėjęs. Specialistų spėjimu, jei neištiks netikėtumų ir jei pasitvirtins A.Saboniui prognozuojamas gerasis scenarijus, Kauno „Žalgirio“ klubo prezidentas ligoninę galės palikti maždaug po savaitės. Vėliau dar mėnesį seks reabilitacija, kuri bus atliekama kurioje nors šalies ar užsienio sanatorijų. Tuomet pacientas jau galės po truputį pradėti mankštintis, stiprinti savo kūną.

Tiesa, apie aktyvesnę visuomeninę veiklą A.Saboniui šiemet teks pamiršti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius