-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 26

Aštuoniolikmečiai Europos krepšinio čempionate pralaimėjo Prancūzijai

Pirmąjį pralaimėjimą Europos jaunių (iki 18 m.) čempionate patyrė Lietuvos krepšininkai, antrojo etapo F grupės rungtynėse 56:61 (16:11, 8:15, 13:15, 19:20) nusileidę Prancūzijos bendraamžiams.
Lietuvos krepšininkai patyrė pirmąją nesėkmę
Lietuvos krepšininkai patyrė pirmąją nesėkmę / fibaeurope.com
Temos: 1 Krepšinis

Po nesėkmės Dariaus Dikčiaus auklėtiniai nusmuko į trečiąją grupės vietą, į priekį užleisdami 3 pergales turinčius prancūzus bei 4 kartus laimėjusius ispanus. Tiesa, iš trečiosios pozicijos lietuviai žemiau jau nebenukris. Paskutinėse grupės rungtynėse su ispanais spręsis galutinis Lietuvos rinktinės likimas prieš turnyro ketvirtfinalį.

Lietuviai jau pačioje mačo pradžioje pasiuntė priešininkus į nokdauną – 7:0. Visgi įpusėjus kėliniui prancūzai atsitiesė ir kiek sušvelnino atsilikimą – 8:11. Kėlinio pabaigoje didesnių pokyčių

aikštėje nebuvo – D.Dikčiaus auklėtiniai laimėjo ketvirtį rezultatu 16:11.

Antrajame kėlinyje tęsėsi nerezultatyvus žaidimas. Kaip paaiškėjo kėlinuko pabaigoje, tai buvo parankiau Prancūzijos krepšininkams. Nedideliais žingsniais „Les bleus“ mažino deficitą, kol galiausiai jį visiškai ištirpdė (24:24), o paskutinėmis akimirkomis ir persvėrė rezultatą – 26:24.

Po pertraukos kova vyko taškas į tašką. Vienu metu Lietuvos rinktinė buvo atitrūkusi keturiais taškais (32:28), tačiau prancūzai greitai padarė išvadas ir susigrąžino pranašumą – 33:32. Lietuviai vėl buvo atitrūkę (39:34), bet situacija dar sykį apsivertė aukštyn kojomis ir prieš lemiamą mačo dalį mūsiškiai turėjo vieno taško deficitą – 40:41.

Nors ketvirtojo ketvirčio pradžioje mūsiškiai dar buvo priekyje (44:41), netrukus „žaliai balti“ pateko į duobę ir gerokai susikomplikavo savo padėtį – 46:54. Atsitiesti lietuviams taip ir nebepavyko.

Lietuva: P.Semaška 15 (5 kl.), A.Gudaitis (11 atk. kam.) ir O.Olisevičius (6 atk. kam.) po 11, T.Jogėla 7, S.Kymantas 6 (6 atk. kam.).

Prancūzija: M.Jaitehas 15 (9 atk. kam.), U.Adjagba 13.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius