Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 18

Baigėsi šaltasis karas tarp LeBrono Jameso ir Kobe Bryanto

Krepšinio mylėtojai turėtų būti itin laimingi, kad gali vienoje aikštėje matyti žaidžiančius vienus geriausių mūsų kartos krepšininkų LeBroną Jamesą ir Kobe Bryantą. Ilgą laiką šie krepšininkai mėgdavo vienas kitam įgelti ir demonstravo tikrą konkurenciją, tačiau paskutinio susitikimo metu buvo galima stebėti kitokį vaizdą – juokaujančius ir gerbiančius save varžovus.
LeBronas Jamesas ir Kobe Bryantas
LeBronas Jamesas ir Kobe Bryantas / „Scanpix“/AP nuotr.

Bleacherreport.com pateikiamoje Kevino Dingo analizėje spėjama, kad LeBronas Jamesas užsitarnavo vyresniojo Kobe Bryanto pagarbą.

Mažasis brolis visuomet džiaugiasi, kai vyresnysis nori su juo žaisti. Buvęs „Lakers“ ir „Cavaliers“ treneris Mike'as Brownas yra pasakęs, kad vyresnysis brolis yra daug rimtenis negu jaunėlis. Ketvirtadienio rungtynėse tarp „Lakers“ ir „Cavaliers“ žiūrovai išvydo iš tiesų žaidžiančius ir besimėgaujančius LeBroną Jamesą ir Kobe Bryantą.

Apžvalgininkai pastebėjo, kad 19 metų krepšinį žaidžiantis Kobe Bryantas šiose rungtynėse iš tiesų atsipalaidavo – juokėsi ir šypsojosi daugiau negu jam yra įprasta. Su 12 metų aikštėje siautėjančiu LeBronu Jamesu jis dalinosi ypatingai šiltais momentais ir atrodo, kad pralaimėjimas 102:109 jo visai nenuliūdino.

Mažai kas tikisi tokio mielumo antplūdžio iš pasaulinio lygio žvaigždžių, kurios vienaip ar kitaip visuomet yra lyginamos ir priešinamos. Ypatingai tuo džiaugėsi mažasis brolis. Po rungtynių L.Jamesas prisipažino, kad nežino, kodėl šis susitikimas buvo toks šiltas: „Anksčiau Kobe buvo daug aršesnis.“

Pats K.Bryantas situaciją aiškino labai paprastai. „Lakers“ jau nebesivaržo dėl čempionų žiedų nei su „Cavaliers“, nei su kuos nors kitu, todėl jis gali sušvelninti savo nusiteikimą.

Pergalė šiose rungtynėse daug daugiau reiškė LeBrono ekipai, o ne K.Bryanto vedamai „Lakers“. „Cavaliers“ nutraukė šešių pralaimėjimų iš eilės seriją.

Kad ir kas nutiktų per šį laiką iki jo karjeros pabaigos, jis visuomet bus vienas iš geriausių istorijoje. Galite jį reitinguoti kaip norite, bet jis vienas iš geriausių.

LeBronas pranoko Kobe žvelgiant ir į asmeninę statistiką. Jis surinko 36 taškus, atkovojo penkis kamuolius, atliko penkis rezultatyvius perdavimus, padarė vieną klaidą ir perėmė du kamuolius. Kobe Bryantas pelnė 19 taškų, atliko rekordinius 17 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo šešis kamuolius. L.Jamesas šypsojosi, kai K.Bryantas pataikė tritaškį, bet tuoj pat skubėjo atsilyginti reidu po „Lakers“ krepšiu. Jis džiaugėsi ne tik pergale.

L.Jamesas pripažino, kad per pastaruosius dvejus metus jų santykiai su K.Bryantu pagerėjo. Penkis kartus NBA čempionas Kobe Bryantas kitu žvilgsniu pažiūrėjo į L.Jamesą, kai jis 2012 metais pirmą kartą tapo čempionu. 

K.Bryantas išjuokė L.Jameso sprendimą 2010 metais tapti laisvuoju agentu ir tuomet pareiškė, kad šis gali susirasti gražią vietą gyventi, bet čempionais bet kokiu atveju taps „Lakers“. Anot „Lakers“ lyderio, jie su LeBronu nebendravo iki 2008 metų, kai kartu laimėjo aukso medalius olimpinėse žaidynėse.

„Mes susibendravome nuo to laiko. Mūsų santykiai augo ir šiais metais jie stipresni negu bet kada anksčiau“, – teigė K.Bryantas.

Šiuo metu 30-metis L.Jamesas pradeda naują karjeros etapą ir atrodo, kad jis mokosi ne iš ko kito, o šešeriais metais vyresnio draugo.

L.Jamesas atskleidė, kad būtent Kobe pasiūlė jų susitikimą aikštėje paversti linksmu nuotykiu, nes dabar LeBronas yra toks pat senolis kaip ir Kobe. Po pokštais aikštėje slėpėsi tiesa, kad jaunesnysi L.Jamesas užsidirbo K.Bryanto pagarbą.

VIDEO: LeBronas Jamesas ir Kobe Bryantas

Tai buvo 20-asis jų susitikimas aikštėje ir K.Bryantas išlaisvino savo šarvus ir žaidė LeBrono žaidimą. Anksčiau kovos iki paskutinio prakaito lašo toną nustatydavo K.Bryantas.  Tai įrodo ir jo patirtos traumos susitikimuose su L.Jamesu.

2004 metais jis pasitempė petį, bet vis tiek žaidė, naudodamas tik kairę ranką. 2005 metais K.Bryantas rimtai susižeidė kulkšnį. 2009 metais išsinarino pirštą, bet ir toliau žaidė.

Tu eini žaisti prieš ką nors ir jie tave apkabina, o ne numeta skaudžią repliką. Tai kitoks jausmas, bet man jis labai patinka. 

Per šiuos tarpusavio sustikimus 14 pergalių pasiekė LeBrono komandos. Iki K.Bryanto karjeros pabaigos šie du krepšininkai galbūt susitiks dar tris kartus. Jau aišku, kad su metais „Lakers“ vedlys tapo pakantesnis ir dėl pergalių prieš L.Jamesą jau taip nebesiplėšys. 

36-erių metų K.Bryantas prisipažino, kad jaučia pasikeitusį požiūrį į jį. Aplinkinių neapykantą pakeitė pagarba. 

„Man tai visai nauja, nes aš esu įpratęs būti nekenčiamu. Tai nenatūralu. Tu eini žaisti prieš ką nors ir jie tave apkabina, o ne numeta skaudžią repliką. Tai kitoks jausmas, bet man jis labai patinka. Geras jausmas. Apkabinimai man patinka“, – pasikeitusį konkurentų požiūrį apibūdino K.Bryantas.

L.Jamesas nejuto jokios konkurencijos, kai po rungtynių gyrė K.Bryantą: „Man patinka, kaip jis dabar yra nusiteikęs. Kad ir kas nutiktų per šį laiką iki jo karjeros pabaigos, jis visuomet bus vienas iš geriausių istorijoje. Galite jį reitinguoti kaip norite, bet jis vienas iš geriausių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius