Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 26

Balčiūnas: kalbų buvo per daug

Pokalbis su Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generaliniu sekretoriumi Mindaugu Balčiūnu apie kilusį triukšmą dėl Lietuvos vyrų rinktinės vyriausiojo trenerio rinkimų, žinomų trenerių kritiką ir žiniasklaidos spaudimą.
LKF generalinis sekretorius M.Balčiūnas
M.Balčiūno nuomone, federacijos puolimą vykdo tik viena žiniasklaidos grupė. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

– Mindaugai, LKF pateko į kritikos sūkurį. Kaip į visa tai reaguojate?

– Argumentuotą kritiką priimame. Pripažįstu, kad renkant naują rinktinės vyriausiąjį trenerį koordinacijos reikėjo daugiau. Be reikalo iš anksto įvardijome trenerius, su kuriais ketinome kalbėtis. Jono Kazlausko privalėjome paklausti, ar jis nesvarstytų galimybės pasitraukti iš Graikijos rinktinės ir perimti Lietuvos rinktinės vairo. Tai ir padarėme. Rimas Kurtinaitis suklydo teigdamas, kad viskas buvo nuspręsta iš anksto. Vykdomojo komiteto posėdyje buvo kalbama apie abu kandidatus, Vydas Gedvilas net specialiai paprašė, kad pasisakytų kiekvienas posėdžio dalyvis. Manau, jokio triukšmo nebūtų kilę, jei tiek mes, tiek minėti treneriai viską iš pradžių būtume išsiaiškinę tarpusavyje, o tik po to bendravę su spauda. Tiek apie rinkimus.

Visi kiti kaltinimai dėl neva prasto federacijos darbo yra laužti iš piršto. Į juos net atsakyti nėra kaip, nes kritika yra neargumentuota. Nors sunkmetis, LKF šiemet sudarė tikrai idealias sąlygas vyrų ir moterų rinktinėms, jaunimo rinktinių finansavimą teko mažinti, nes jau šiemet buvo mažinamos federacijai iš biudžeto skirtos lėšos. Federacija su Lietuvos krepšinio trenerių asociacija rengia sėkmingus seminarus treneriams, puikiai yra vertinama LKF Teisėjų asociacijos veikla. Įsteigėme premijas sporto mokykloms už parengtus Europos čempionatų prizininkus, įvedėme kompensacijų sporto mokykloms už su profesionaliais klubais kontraktus pasirašančius žaidėjus sistemą, kuriame moterų krepšinio centrus, mėginame reguliuoti agentų veiklą Lietuvoje ir t. t. Ir „Lietuvos ryto“ komandai šiais metais buvo skirta 700 000 litų. Ar tai yra Lietuvos krepšinio žlugdymas?

– Žiniasklaida pastaruoju metu ėmė pulti jus ir LKF Vykdomojo komiteto narius jau asmeniškai.

– Jei pastebėjote, puola tik viena žiniasklaidos grupė. Visa pagieža sudėta į penktadienį portale lrytas.lt paskelbtą komentarą. Reaguotume, jei tokį tekstą autorius išdrįstų pasirašyti tikruoju vardu ir pavarde, o ne slapyvardžiu. Labai patogu visus įžeidinėti, kai žinai, kad negresia jokia atsakomybė. Tokio lygio rašliavų skelbimas tik parodo tikrąjį jų autorių moralinį ir kultūros lygį.

Mums siūloma kreiptis į Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją dėl laidos „Lietuva tiesiogiai“, į kurią aš buvau pakviestas. Ta laida buvo įrašoma iš anksto. Per jos filmavimą man buvo pateikti išklausyti vieni trenerio Jono Kazlausko žodžiai, o eteryje pasirodė laida su visiškai kitokio turinio trenerio pasisakymu. Mano girdėti J.Kazlausko žodžiai buvo iškirpti, o į jų vietą įdėti kiti. Vertinkite tai patys. Manau, vykdoma asmeninių interesų protekcija pačiu brutaliausiu žurnalistiniu būdu – juodinant ir šmeižiant žmones.

– Ir vis dėlto. Minėtame anoniminiame komentare teigiama, kad į FIBA būstinę kalbėtis dėl kelialapio į pasaulio čempionatą turėtų vykti ne M.Balčiūnas, o visame pasaulyje žinomi Lietuvos krepšinio atstovai.

– Į Ženevą aš vykau ne derėtis, ne pristatyti Lietuvos kandidatūros, o tiesiog išsiaiškinti sąlygų, kad galėtume imtis konkrečių veiksmų. Tai šiuo metu ir daroma. Turime gana realų variantą gauti reikiamą sumą pinigų, tačiau konkrečiau kalbėti negaliu, nes tai yra konfidenciali mums pateikto pasiūlymo informacija. Šioje srityje dirbama keliomis kryptimis.

– Taip pat prikišta, kad nepasiteiravote žinomų krepšininkų nuomonės apie kandidatus treniruoti Lietuvos rinktinę.

– Galiu tik pasakyti, kad krepšininkų nuomonės klausėme. Beveik visi, su kuriais kalbėjome, pasakė, kad atvyks į rinktinę nepriklausomai nuo to, kas bus naujasis treneris. Tik vienas žaidėjas pareiškė, kad pas vieną iš kandidatų nevažiuotų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius