-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 07

Šiškauskas pelnė 19 taškų, tačiau CSKA į Eurolygos finalą nepateko (komentarai, video, nuotraukos)

Maskvos CSKA pirmą kartą nuo 2005 metų nežais Eurolygos finale. Penktadienį pirmose Eurolygos finalo ketverto Paryžiuje pusfinalio rungtynėse Rusijos čempionai 54:64 (11:12, 10:17, 20:18, 13:17) buvo priversti nusileisti vieniems iš turnyro favoritų laikomiems „Barcelona“ krepšininkams.
Vien R.Šiškausko pastangų pergalei neužteko
R.Šiškauskas CSKA ekipai pelnė 19 taškų. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dvikova vyko taškas į tašką iki antrojo kėlinio, kai 10:0 spurtavusi „Barcelona“ įgijo apčiuopiamą pranašumą. Iniciatyvos katalonai iš rankų neišleido iki pat rungtynių pabaigos.

„Barcelona“ finale kausis su Pirėjo „Olympiacos“ ir Linu Kleiza. Graikų klubas antrame pusfinalyje tik po dramatiškos kovos ir pratęsimo 83:80 palaužė serbų Belgrado "Partizan" krepšininkus.

Ispanijos komanda sieks antro Eurolygos čempionų titulo per klubo istoriją. Ji jau pateko į istoriją vienuoliktą kartą prasibraudama į finalo ketverto turnyrą. Pirmojo pusfinalio nugalėtojams Franas Vazquezas pelnė 11 taškų, Juanas Carlosas Navarro ir Ricky Rubio (8 rez.p.) pridėjo po 10, o Erazemas Lorbekas – 7 taškus ir 9 atkovotus kamuolius.

Aštuntą kartą iš eilės finalo ketverto varžybose žaidžiančioje CSKA ekipoje išsiskyrė Ramūnas Šiškauskas. Lietuvis per 31 minutę pelnė 19 taškų (6/10 dvitaškiai, 2/5 tritaškiai, 1/1 baudos), atkovojo 5 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 19 naudingumo balų.

Rusijos čempionams 12 taškų dar pelnė Trajanas Langdonas, 9 – Saša Kaunas (10 atkovotų kamuolių), 7 – J.R.Holdenas, 5 – Viktoras Chriapa.

Komentarai po rungtynių

Ramūnas Šiškauskas, CSKA puolėjas:
„Mūsų puolimas nebuvo šiandien geriausias, tačiau gerai žaidėme gynyboje ir tai mums padėjo kovoti rungtynėse. Didžiuojamės savo žaidimu – kovojome iki paskutinės minutės. Varžovams pavyko atkovoti keletą kamuolių puolime, o mes nepataikėme kelių lengvų metimų, kurie mums galėjo lemti pergalę. Žaisti buvo sunku, nes varžovai turėjo ilgesnį atsarginių žaidėjų suolą, o mus keisti beveik nebuvo kam. Kai Viktoras Chriapa prisirinko pražangų, tai buvo didelė problema, nes jis komandai labai svarbus žaidėjas. Gaila, kad dėl pražangų jis negalėjo žaisti taip agresyviai kaip visada. M.Smodišas negalėjo mums daug padėti, nes tik pasveiko po traumų.“

Ricky Rubio, „Barcelona“ įžaidėjas:
„Esu laimingas. Tai neįtikėtina, bet įveikėme labai patyrusią komandą. Kovojome visas 40 minučių ir laimėjome. Tai reikia pajausti. Žinome, kad Šiškauskas yra pavojingas, pasimokėme to iš praėjusių metų.“

Pete'as Mickealas, „Barcelona“ puolėjas:
„Varžovų komandoje buvo žaidėjų, pretenduojančių į Eurolygos naudingiausio žaidėjo vardą. Norėjau parodyti, kas iš tikrųjų verti jo. Pergalės receptas – geresnis mūsų puolimas antroje rungtynių dalyje. Be to, sugebėjome uždengti Šiškauską. Žinojome, kad antroje dalyje, o ypač ketvirtame kėlinyje jis vienas gali išplėšti pergalę. Abi komandos pavargo, bet tai jau dalis finalo ketverto varžybų.

 Juanas Carlosas Navarro, „Barcelona“ gynėjas:
„Rungtynės buvo sunkios, tokios, kokių ir tikėjomės. Pradžioje nežaidėme gerai, tačiau gera gynyba padėjo įpusėjus dvikovai įgyti pranašumą. Pagerinome puolimo veiksmus antroje rungtynių dalyje, sustabdėme pagrindinius jų žaidėjus ir išvengėme praėjusių metų pusfinalio scenarijaus Berlyne. Esame laimingi, bet liko dar vienerios rungtynės. Varžovų finale nesirenkame, daugiau jaudinamės dėl savo žaidimo. Tikimės, kad sekmadienį jis bus labai geras.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius