Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 10 18

Bendražygiai stos vienas prieš kitą

Du geri draugai – „Lietuvos ryto” treneris Darius Maskoliūnas ir „Barcelona” įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius – atsidurs skirtingose barikadų pusėse šiandien per Eurolygos dvikovą Vilniuje, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Šarūnas Jasikevičius, Darius Maskoliūnas ir Stepas Babrauskas
Treniruotės akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jie buvo varžovai, bendražygiai rinktinėje, treneris ir krepšininkas viename klube, bet už aikštės ribų visada yra geri bičiuliai.

Prieš penkiolika metų prasidėjusi D.Maskoliūno ir Š.Jasikevičiaus draugystė šįvakar „Siemens” arenoje trumpam nutrūks dėl skirtingų tikslų.

Praėjusią savaitę prie „Lietuvos ryto” vairo Aleksandrą Džikičių pakeitęs 41 metų D.Maskoliūnas debiutuos Eurolygoje kaip Vilniaus komandos treneris.

Š.Jasikevičius Eurolygoje žais 177-ąsias rungtynes, bet 36 metų krepšininkui tai bus pirmasis mačas šiame turnyre prieš „Lietuvos rytą”, kuriam per karjerą jis yra atstovavęs du kartus.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Treniruotės akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Treniruotės akimirka

Galbūt Š.Jasikevičiaus kojos nėra tokios greitos kaip 1998 metais, kai jis pirmą kartą apsivilko „Lietuvos ryto” aprangą. Vargu ar šįvakar „Siemens” arenoje jis pasižymės dvigubu dviženkliu kaip 2010-aisiais.

Bet D.Maskoliūnas neabejoja, kad net ir žaisdamas nedaug Š.Jasikevičius bus pavojingas.

„Niekam nėra paslaptis, kad jo karjeros saulėlydis jau netoli, – apie Š.Jasikevičiaus vaidmenį Barselonos klube „Lietuvos rytui“ kalbėjo D.Maskoliūnas. – Kad ir kaip norėtume, jog tokia charizmatiška asmenybė dar ilgai džiugintų savo rezultatais, sportas yra sportas.

Jis nevaidins pagrindinio vaidmens šiose rungtynėse, bet turėti tokį žaidėją ant suolo, rūbinėje, treniruotėje yra kiekvieno trenerio svajonė. Neslėpsiu, būčiau laimingas turėdamas tokį žaidėją. Esu tikras, kad savo darbą jis atliks puikiai.”

Kartu rinktinėje – 4 metus

Dabar Š.Jasikevičiaus bendražygiai yra Juanas Carlosas Navarro, Erazemas Lorbekas, Marcelinho Huertasas, Ante Tomičius ir kiti, o 1998 metais, kai pirmą kartą apsivilko „Lietuvos ryto” aprangą, jis žaidė drauge su Rimu Kurtinaičiu, Andriumi Giedraičiu, Egidijumi Mikalajūnu, Arnu Kazlausku, Romanu Safronovu ir kitais.

Tuomet Š.Jasikevičiui teko kautis ir prieš D.Maskoliūną, kuris 1998–1999 m. sezoną žaisdamas Kauno „Žalgiryje” šlavė visus titulus iš eilės, įskaitant ir Eurolygos čempionų taurę.

Varžovai tada jau buvo draugai, nes abu atstovavo Lietuvos rinktinei.

Š.Jasikevičius ir D.Maskoliūnas kartu žaidė 1997 ir 1999 metų Europos pirmenybėse, 1998 metų pasaulio čempionate ir 2000 metų Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse, kuriose iškovojo bronzos medalius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius