Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 24

Beveik pusmetį traumą besigydantis Deividas Pukis tikisi žaisti pasaulio U-19 čempionate

Deividas Pukis – Lietuvos jaunių rinktinės gynėjas, praėjusių metų Europos jaunių (iki 18 metų) čempionate savo taikliais tritaškiais metimais varęs į neviltį visus priešininkus ir užsitarnavęs ne vieno Lietuvos krepšinio gerbėjo simpatijas.
Deividas Pukis
Deividas Pukis / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Trauma

Šių metų pradžioje D. Pukis, žaisdamas už Atlanto, patyrė traumą – krepšininkui trūko Achilo sausgyslė. Gynėjui sėkmingai atlikta operacija ir jis jau penkis mėnesius gyvena bei gydosi Lietuvoje.

Nenumaldomai artėja Pasaulio jaunimo (iki 19 metų) čempionatas, vyksiantis birželio 30 – liepos 10 dienomis Latvijoje. Čempionate Lietuvos rinktinei galės padėti ir traumą beveik išsigydęs D.Pukis, portalui BasketZone.lt patvirtino pats krepšininkas.

– Kaip dabar tavo koja? Ar jau visiškai atsigavai po traumos?

– 100 procentu atsigavęs dar nesijaučiu, bet 90 – tai tikrai. Jau po truputį sportuoju, laukiu, kol prasidės čempionatas. Turėčiau spėti atsigauti iki čempionato, kol kas viskas eina tik geryn. Manau, kad viskas bus gerai.

– Kiek laiko jau gyveni Lietuvoje ir kaip čia leidi dienas?

– Mano reabilitacija vyksta Kaune, Lietuvoje esu jau 5 mėnesius. Sportuoju, reabilituojuos, gydau koją. Kai turiu laisvo laiko ilsiuosi, būnu su draugais, tėvais, šeima. Viskas paprasta.

– Praėjusiais metais jūsų komanda Europos jaunių čempionate pasirodė puikiai. Dabar visi iš rinktinės daug tikisi. Ko tu pats tikiesi iš čempionato ir kelintą vietą prognozuotum Lietuvai?

– Reikia kelti aukščiausius tikslus, o kaip bus, niekas nežino. Aišku, norisi medalių. Kaip būtų gražu prie dviejų auksinių medalių pridėti dar kokį nors. Geriausia, aišku, būtų auksinį, bet ir sidabras nepamaišytų.

– Kandidatų į čempionatą sąraše yra ne tik praeitų metų rinktinės dalyviai, bet ir nauji veidai. Kaip manai, kokia bus rinktinė: sukonstruota praeitų metų ar naujų žaidėjų pagrindu?

– Visus krepšininkus žinau, esu matęs ir žaidęs prieš juos. Nežinau, bandysim suformuot tokią pačią gerą, pajėgią komandą, kaip buvo pernai. Svarbiausia yra, kad visi kovotų ir turėtų noro žaisti.

– Kadangi daug laiko gyvenai Jungtinėse valstijose, galbūt ir dabar, būdamas Lietuvoje, seki NBA lygos naujienas? Kurią komandą palaikai?

– Taip, žinoma, pažiūriu rungtynes. Aš už LeBroną. Žydrūnui Ilgauskui prieš karjeros pabaigą jau reikėtų kokį žiedą gaut, kad galėtų ramiai pabaigt sezoną.

– Vis dėlto, kur geriau jautiesi Lietuvoje ar už Atlanto?

– Žinoma, Lietuvoje. Čia namai, draugai, šeima – viskas čia. Tiesiog taip yra.

– Tuomet grįžkime į Lietuvą. Jei ne paslaptis, kurią komandą palaikei Lietuvos krepšinio lygos finale?

– Aš už Lietuvą. Bet „Žalgiris“ buvo geresnė komanda. Geriau sukomplektuota, ilgesnis suolelis. Gerai vertinu „Žalgirio“ pergalę. Manau, kad taip ir turėjo būti.

– Dabar, kai pats nerungtyniavai, tikriausiai turėjai daug laiko stebėti ne tik krepšinį. Galbūt susidomėjai dar kažkokiu sportu?

– Dabar labai daug pradėjau žiūrėti per televizorių futbolo, teniso varžybų. Sportas yra sportas ir reikia nuo jo neatsilikti. Bet, aišku, krepšinis lieka krepšiniu.

– Kokie tavo kito sezono planai?

- Dabar taip toli negalvoju. Galvoju kaip pasiruošti pasaulio čempionatui, o paskui – kaip Dievas duos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius