Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 23

Britės nesibaimina favoričių Lietuvos krepšininkių: „Nenugalimų nėra“

Lietuvos krepšininkės ketvirtadienį pradeda antrąjį Europos moterų čempionato Lenkijoje etapą. Algirdo Paulausko auklėtinės pirmosiose E grupės rungtynėse susirems su Didžiosios Britanijos rinktine.
Lietuvos moterų krepšinio rinktinė
Ankstesniuose rinktinių susitikimuose lietuvės brites pranoko abu kartus. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Rungtynių eigą ir rezultatą gyvai nuo 16.30 val. galėsite sekti naujienų portale 15min.lt.

Lietuvės laikomos aiškiomis šio mačo favoritėmis. Turkes ir ruses čempionato starte įveikusios mūsiškės su dvejomis pergalėmis jos pirmauja E grupėje, tuo tarpu britės į antrąjį čempionato etapą žengė be įskaitinių laimėjimų ir kol kas rikiuojasi grupės apačioje.

Nepaisant to, A.Paulauskas varžoves vertino labai rimtai. „Privalėsime žaisti iš visų jėgų nuo pirmos iki 40-os minutės“, – oficialiai čempionato svetainei sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris.

Savo šansų nebuvo linkusios nurašyti ir britės. „Nenugalimų nėra“, – ambicijų neslėpė gynėja Natalie Stafford.

Brites dar labiau įkvėpė lietuvių pralaimėjimas slovakėms paskutinėse A grupės rungtynėse. „Slovakija nugalėjo Lietuvą, o mes esame nugalėję Slovakiją (pasiruošimo čempionatui rungtynėse prieš dvi savaites, – aut. past.)“, – pridūrė N.Stafford.

Viena prieš kitą: Lietuvos moterų rinktinė su Didžiosios Britanijos krepšininkėmis yra žaidusi dukart ir abu sykius šventė pergales: 82:63 Kardife ir 76:68 Druskininkuose 2009-ųjų Europos čempionato atrankoje.

Paskutinis mačas: nestipriausios sudėties žaidusios lietuvės nieko nelėmusiame mače 46:57 nusileido slovakėms, o britės 74:51 sutriuškino Izraelį ir taip pelnė bilietą į antrąjį čempionato etapą.

Individuali dvikova: Sandra Linkevičienė prieš Johannah Leedham. Turbūt geriausios abiejų rinktinių krepšininkės, abi rungtyniaujančios atakuojančios gynėjos pozicijoje, todėl rungtynėse nemažai laiko turės praleisti kovodamos viena prieš kitą.

Įdomi statistika: Lietuva čempionate kol kas yra nepralenkiama pagal klaidas (vid. 23 per mačą). Paskutiniame mače su Slovakija mūsiškės per pirmąją dalį padarė net 17 klaidų, tačiau per antrąją – tik 8-ias. Lengva atspėti, kurį variantą norėtų matyti rinktinės treneris A.Paulauskas.

Juodasis arkliukas: Gintarė Petronytė galingai pradėjo pirmenybes, į turkių krepšį įmesdama 15 taškų ir pridėdama 6 atkovotus kamuolius. Visgi su rusėmis ir slovakėmis vidurio puolėja aikštelėje praleido mažiau laiko ir nebebuvo tokia rezultatyvi, tad bet kada gali vėl iššauti.

E grupė
V. Komanda R. P. Pr. Tašk. sant.
1. Čekija 2 2 0 +20
2. Lietuva 2 2 0 +18
3. Baltarusija 2 1 1 +10
4. Rusija 2 1 1 +3
5. Turkija 2 0 2 -21
6. Didžioji Britanija 2 0 2 -30

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius