-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 23 /11:06

Broliai Maciai: mušė vienas, nubausti abu

Per savaitę tapę įžymybėmis, tačiau vargu ar savo populiarumu galintys didžiuotis. „Kvailiai“, „Lietuvos krepšinio įvaizdžio žlugdytojai“, „aborigenai“, „tikri vyrai“, „šaunuoliai“. Šių epitetų savininkais tapę 42 metų broliai dvyniai Normundas ir Nauris Maciai sugebėjo per pusdienį vienu išsišokimu sudrebinti visą Europos krepšinį.
Nauris (kairėje) ir Normundas Maciai tikina, kad Eurolyga ir „Real“ iš musės išpūtė dramblį
Nauris (kairėje) ir Normundas Maciai tikina, kad Eurolyga ir „Real“ iš musės išpūtė dramblį / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Broliai skundžiasi

Prieš gerą mėnesį priesaiką Lietuvos Respublikai davę ir mūsų šalies piliečių pasus gavę broliai Maciai kovo 7-ąją, po Eurolygos mačo Kaune, užpuolė Madrido „Real“ žaidėją Rudy Fernandezą ir už šį poelgį Eurolygos drausmės komisijos buvo diskvalifikuoti iki gyvos galvos – jie negalės lankytis Eurolygos turnyro rungtynėse. „Žalgiriui“ už šį incidentą skirta 25 tūkst. eurų (daugiau nei 86 tūkst. litų) bauda.

„Net žudikas, atsėdėjęs 20 metų kalėjime, gali ramiai sugrįžti į savo miestą, namus, vaikščioti tomis pačiomis gatvėmis – jam niekas, išskyrus teismus, nedraudžia to daryti ir neatima tos teisės. Taip išeina, mes esame blogesni už žudikus? Juk diskvalifikuoti iš krepšinio visam gyvenimui“, – neslėpdamas nuoskaudos „15min“ pasakojo Normundas.

Normundui labiausiai pikta dėl to, kad R.Fernandezui galva į smakrą smogė jo brolis Nauris, bet nubausti buvo abu.

„Kažkokia nesąmonė. Aš nieko nedariau, bet buvau nubaustas. Už ką? Manau, kad jei ten būtų stovėję penki broliai Maciai, mus visus „susemtų“ ir visus diskvalifikuotų“, – pyko Normundas.

Jis tikina, kad inicidento aplinkybės buvo ne visai tokios, kaip iki šiol buvo rodoma, rašoma ir kalbama.

Muilo burbulas?

- Kokia jūsų įvykių versija? – „15min“ paklausė Normundo Macio.

- Buvo tas incidentas, tačiau ne toks, kokį išpūtė ispanai. Pripažinkime, tai labai blogai. Aš pats iki šiol šokiruotas – viskas vyko sekundės dalį ir nieko padaryti negalėjau. O jau po to ispanai pasistengė padaryti šou – jų žodžiais, Nauris mušė, aš ėjau kumščiais ant apsaugos... Bet to nebuvo – tuoj pat mano brolį „surietė“ policija, o po to ir mane. „Eurosport“ išplatintoje vaizdo medžiagoje buvo aiškiai girdima, kaip Nauris šaukia, kad „brolis nekaltas“, bet kam tai tuo metu buvo svarbu... Sakau, stovėtų penki Maciai, visus juos suimtų. Ir iškart – diskvalifikacija abiems. Nei aiškinosi, nei išklausė – jokios teisybės. Sutikčiau, kad broliui skirtų metų diskvalifikaciją ir baudą už tą kvailystę. O dabar abiems – še tau...

- Kodėl jūs atsidūrėte prie „Real“ autobuso? Rengėtės tam išpuoliui?

- Niekas nieko nerengė. Pro tas duris po rungtynių išeina ir „Žalgirio“ vyrai. Mes visada jų sulaukiame, pasikalbame, pabendraujame. Dabar ėjo ispanai, Nauris staiga nutarė kažką pasakyti R.Fernandezui, o po to – viskas lyg migloje... Jis lyg bando aiškinti žaidėjui mojuodamas, apsauginis traukia jo ranką, ta ranka kepšteli krepšininkui, o pastarasis supranta tai kaip norą muštis.

- Eurolyga jau paskelbė, kad jus abu diskvalifikuoja visam gyvenimui. Kovosite dėl teisės žiūrėti krepšinį arenose?

- Kas prasidėjo po šio incidento, net apsakyti sunku. Buvome pavadinti visais šlykščiausiais vardais, kiti žadėjo mane ir brolį užmušti už Lietuvos krepšinio vardo žeminimą.

Žinoma, mes kovosime – eisime į teismus, bandysime, jei reikės, ir Sporto arbitraže įrodyti, kad aš apskritai nekaltas, o Nauris pasikarščiavo, bet nesukėlė jokių fizinių traumų ispanui.

- Nemaža dalis Lietuvos žmonių ir krepšinio aistruolių smerkia tokį jūsų išsišokimą. Jie teigia, kad esate neverti Lietuvos pilietybės.

- Aš ir brolis labai apgailestaujame, kad apskritai įvyko toks incidentas. Mes labai mylime Lietuvą. Ką, mes visiški kvailiai, kad gavę Lietuvos pilietybę, kenktume savo tėvynei? Tai emocijos... Mes tikrai nesame blogi ir viskas buvo ne taip, kaip piešiama, tačiau norima per mus kenkti Lietuvai, Kauno „Žalgiriui“.

Suprantu, kad dalis krepšinio aistruolių pasipiktinę incidentu, tačiau Maskvos CSKA, Krasnodaro „Lokomotiv“, latvių klubai mus palaiko. Jie puikiai supranta, kad tai ispanų šou. Norėčiau, kad tai suprastų ir mus smerkiantys, nes tikros tiesos „Real“ nesako.

- Kalbama, kad neva „Žalgirio“ vadovybė siekė, kad jums būtų skirta diskvalifikacija, o už tai kauniečių ekipai Eurolyga skirtų mažesnę baudą.

- Nenoriu tuo tikėti. Juk „Žalgiris“ ne verslo įmonė, kad už pinigus parduotų juos dievinančius žmones. Man sakė, kad „Žalgiris“ rašys protestą, kovos dėl mūsų. Esame pasirengę sumokėti bet kokią baudą, tačiau teisės patekti į arenas neatsisakysime niekada. Mes jau ketiname kurti fondą „Braliukai“, kuris surinktų baudos dydžio sumą. Tikiuosi, tai padaryti mums padės visi žalgiriečių aistruoliai.

- Kaip ketinate „išvairuoti“ iš šios skandalingos istorijos?

- Manau, kad geriausias būdas užbaigti šią istoriją – mums pasikalbėti su R.Fernandezu. Mano brolis pasikarščiavo, Rudy pasakė negražių žodžių apie Lietuvą. Mes sutiktume atsiprašyti jo, jis turėtų pareikšti, kad Lietuva nėra „komunistai“ ir tuo incidentas turėtų būti baigtas. Mes pasirengę šiam žingsniui, tačiau ar R.Fernandezas sutiks pripažinti savo klaidas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius