Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 08 23

Bronzinės rinktinės strategas Vitoldas Masalskis: krepšininkai nugalėjo patys save

Lietuvos studentų rinktinė iš universiados Kinijoje grįžo su apdovanojimais. Vitoldo Masalskio auklėtiniai Azijoje iškovojo bronzos medalius.
Vitoldas Masalskis
Vitoldas Masalskis / Juliaus Bliūdžiaus nuotr.

Tiesa, mūsiškiai galėjo pasiekti dar daugiau. Netikėtai įveikę amerikiečių barjerą ketvirtfinalyje, lietuviai kiek nelauktai pusfinalyje suklupo prieš Kanadą. Laimei, mažajame finale Lietuva įveikė Rusiją ir iškovojo bronzą.

„Skaičiai 76:74 čempionate buvo mūsų sėkmės skaičiai. Taip laimėjome rungtynes tiek prieš amerikiečius ketvirtfinalyje, tiek prieš rusus mažajame finale“, – pastebėjo V.Masalskis.

Patekimo į pusfinalį vos neužkirto metimas iš kitos aikštės pusės

Visgi nereikia pamiršti, kad Lietuvos rinktinei viskas galėjo baigtis dar blogiau. Mat ketvirtfinalyje su JAV vos neįvyko nemalonus stebuklas.

Kai likus žaisti apie 2 sekundes lietuviai pirmavo 76:74 ir stojo mesti dviejų baudos metimų, situacija atrodė labai rami. Tačiau mūsiškiai prametė pirmąją baudą, o po specialiai pramestos antrosios amerikiečiai žaibiškai atkovojo kamuolį ir sviedė jį Lietuvos komandos krepšio link.

„Amerikietis metė taip tiksliai, kad kamuolys skriejo į patį lentos viduriuką, tačiau laimei, kad į krepšį neįkrito, o atšoko nuo lanko“, – su palengvėjimu prisiminė V.Masalskis.

„JAV atstovavo dauguma pirmojo NCAA diviziono žaidėjų. Tačiau jie pernelyg pasitikėjo savo jėgomis ir tas mąstymas, jog visi varžovai bus lengvai nušluoti, jiems pakišo koją“, – amerikiečių fiasko priežastį paaiškino treneris.

Tiesa, V.Masalskis pripažino, kad prie patekimo į pusfinalį ypač prisidėjo ir fortūna: „Aišku, ne paskutiniuoju faktoriumi tapo ir sėkmė. Kalbama, kad krepšinyje reikia ne tik meistriškumo puolime ar gynyboje, bet ir fortūnos. Manau, kad tądien ji buvo mūsų pusėje.“

Koją pakišo euforija ir nepalankios aplinkybės

Įveikus itin pajėgią JAV komandą studentų mintys galėjo pradėti suktis ir apie aukščiausią tikslą – auksą. Tačiau lietuvių džiaugsmas buvo toks didelis, kad netgi pakišo koją.

„Po euforijos prieš amerikiečius buvo per sunku susikaupti rungtynėms prieš Kanadą. Visgi kanadiečiai buvo labai stiprūs fiziškai ir puikiai žaidė gynyboje“, – Kanados pajėgumo nenuvertino V.Masalskis.

„Pergale prieš JAV praktiškai niekas netikėjo, todėl buvo sunku psichologiškai persilaužti ir nusiteikti mačui su Kanada“, – pridūrė strategas.

Vis dėlto specialistas čia pat pridūrė, kad patekti į finalą taip pat sutrukdė ir nemalonios aplinkybės: „Pirmajame etape kanadiečių grupėje žaidė viena komanda mažiau, o tai tokiame ilgame turnyre tikrai turi didelę įtaką. Be to, reikia nepamiršti, kad po vėlai vakare vykusių rungtynių jau kitą rytą turėjome žaisti su kanadiečiais.“

Visgi V.Masalskis su savo auklėtiniais galėjo pasiguosti bent bronza. Rungtynėse su rusais mūsiškiai pasinaudojo priešininkų jėgų stygiumi: „Žaisdami su rusais žinojome, kas tai per komanda. Po dviejų kėlinių pamatėme, kad Rusijos krepšininkai yra išsekę. Vyrams pasakiau: mes turime gerą šansą, o jei jo neišnaudosime, nesuprasime patys savęs. Sakėme sau, kad jei norime laimėti, turime nugalėti patys save. Vyrai tai ir padarė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius