-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 15

„Brose Baskets“ treneris Chrisas Flemingas: negalima leisti „Žalgiriui“ įsibėgėti

Prieš lemiamas Eurolygos B grupės rungtynes tarp Kauno „Žalgirio“ ir Bambergo „Brose Baskets“ komandų, „Žalgirio radijas“ pakalbino Vokietijos čempionų vyriausiąjį trenerį Chrisą Flemingą.
Chrisas Flemingas
Chrisas Flemingas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

41-erių krepšinio specialistas neslėpė, kad pagrindinis jo auklėtinių uždavinys ketvirtadienį bus neleisti „Žalgiriui“ įsibėgėti, nes greitas puolimas yra stipriausia Kauno komandos pusė, kur geriausiai atsiskleidžia lyderiai – Sonny Weemsas ir Marko Popovičius.

– Treneri, ką galite pasakyti apie būsimą varžovą – Kauno „Žalgirį“?

– Manau, kad „Žalgiris“ yra labai pajėgi ekipa, kuriai nusileidome pirmojo rato rungtynėse Kaune (70:81 – red. past.). Todėl mano žaidėjai turi žaisti labai gerai norėdami atsirevanšuoti „Žalgiriui“ Bamberge. Svarbiausia mūsų užduotis – nuo kitų žaidėjų atkirsti S.Weemsą ir neleisti įsižaisti M.Popovičiui. Jei tai pavyks padaryti, manau, turėsime gerus šansus šiose rungtynėse iškovoti pergalę.

– Kurie „Žalgirio“ krepšininkai, jūsų manymu, yra patys pavojingiausi?

– Kaip ir minėjau, tai – S.Weemsas ir M.Popovičius. Likę žaidėjai taip pat yra labai aukšto lygio ir gali mums pridaryti labai daug problemų, tačiau pirmiesiems reikia skirti daugiausia dėmesio.

– Kokias stipriąsias „Žalgirio“ puses galėtumėte įvardyti?

– Stipriausioji „Žalgirio“ žaidimo pusė – greitas puolimas. Ypač jame atsiskleidžia S.Weemsas, išnaudojantis savo fizines savybes greitose atakose, tai jis įrodė pirmajame tarpusavio mače. Taip pat žalgiriečių žaidime išsiskiria žudantys M.Popovičiaus tritaškiai bei žaidimas du prieš du.

– Situacija grupėje yra labai sudėtinga. Kurios ekipos turi geriausius šansus prasibrauti į „Top 16“ etapą?

– Maskvos CSKA ir Atėnų „Panathinaikos“ (juokiasi). Jei rimtai, manau, kad mes turime gerus šansus, nes rungtyniausime namuose. Tačiau iš esmės visos komandos turi galimybių patekti į kitą etapą ir belieka tik tuo šansu tinkamai pasinaudoti.

„Žalgirio“ ir „Brose Baskets“ mūšis ketvirtadienį Bamberge prasidės 21.00 val. Tik pergalė išsaugotų Lietuvos čempionų viltis kovoje dėl „Top 16“ etapo.

Eurolygos B grupė
V. Komanda R. P. Pr. Tašk. sant.
1. *CSKA 9 9 0 +133
2. *„Panathinaikos“ 9 6 3 +90
3. *„Unicaja“ 9 4 5 +13
4. „Brose Baskets“ 8 3 5 -24
5. „Žalgiris“ 8 2 6 -74
6. „KK Zagreb“ 9 2 7 -138

* – pateko į „Top 16“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius