-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 07

Butautas: mačas su Latvija padės įvertinti nuveiktus darbus

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė savaitgalį baigs treniruočių stovyklą Palangoje ir persikels į Kauną. Laikinojoje sostinėje mūsiškiai rugpjūčio 12 dieną žais kontrolines rungtynes su Kęstučio Kemzūros treniruojama Latvijos rinktine.
Kauno sporto halėje vyko draugiškos vyrų krepšinio rungtynės. Savo jėgas išbandė Ramūno Butauto treniruojama Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė ir Europos čempionatui besirengianti 20-mečių rinktinė
R.Butautas latvius vadina pretendentais į Europos čempionato medalius. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Labai gerai Latvijos krepšinį pažįstantis Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas teigia, kad per mačą su Latvija pamatys, ar gerai pavyko atlikti numatytas užduotis Palangoje, praneša oficiali Lietuvos krepšinio federacijos interneto svetainė.

„Specialiai rungtynėms su Latvija nesirengiame, nes dar tik styguojame savo žaidimą. Taikome didelius krūvius, per treniruotes mažai žaidėme į 2 krepšius. Tačiau rungtynės mums yra labai svarbios. Per jas pamatysime, ką nuveikėme šiame etape ir į ką labiausiai reikėtų kreipti dėmesį ateityje“, – sakė R.Butautas.

Būsimus varžovus mūsų komandos strategas vadina pretendentais į Europos čempionato medalius. „Keletą metų dirbau Latvijoje, gerai pažįstu jų krepšininkus, žinau stipriąsias ir silpnąsias jų savybes. Latvijos krepšinį vertinu labai aukštai, manau, kaimynai yra vieni iš 6–8 pretendentų žaisti Europos čempionato pusfinalyje“, – teigė Lietuvos ekipos vyriausiasis treneris.

Per rungtynes su Latvija bus paminėtas Kauno halės atidarymo ir lietuvių pergalės 1939-ųjų Europos čempionate 70 metų jubiliejus. R.Butautas teigia, kad žaidimas Kauno halėje visada yra ypatingas įvykis.

„Halė mena pirmąsias lietuvių pergales tarptautinėse varžybose. Ji yra brangi kiekvienam žaidėjui ar krepšinio gerbėjui. Kiekvieno jauno krepšininko svajonė buvo žaisti Halėje, pagal save žinau, kad einant žaisti Lietuvos krepšinio mekoje visada atsirasdavo ypatingas virpulys“, – prisiminė treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius