Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 30

Byra prestižinė Šarūno Marčiuliono krepšinio akademija

Šarūno Marčiulionio krepšinio akademiją drasko permainų vėjai. Netrukus gali būti uždarytos salės, iš darbo atleisti treneriai, o šimtai jaunųjų krepšinio talentų artėjantį rudenį nebeturėtų galimybės sugrįžti į treniruotes.
Šarūnas Marčiulionis
Šarūnas Marčiulionis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Akademija

Daugiau nei 6 tūkstančiai mūsų sporto grupės „Facebook“ gerbėjų kasdien seka įdomiausią informaciją iš sporto pasaulio, dalyvauja diskusijose ir konkursuose. Prisijunk ir tu, spausk LIKE.

Ketvirtadienio vakarą Š.Marčiuliono krepšinio akademijos nariai rinksis į sezono uždarymo šventę, tačiau ji bus persmelkta nerimo. Kokia ateitis lauks prestižinės ir  pirmosios šalyje privačios krepšinio mokyklos?

15min.lt šaltinių duomenimis, pats Š.Marčiulionis šiandien surengė susirinkimą ir keliems akademijos treneriams pasiūlė vaikus treniruoti savarankiškai. Savininko sprendimu, akademijoje nebeliks administracijos, tokiu atveju treneriai vykdytų individualią veiklą, tačiau naudotųsi legendinio krepšininko vardu. 

1992 metais įkurta Š.Marčiulionio akademija išliktų, tačiau organizacija keistųsi iš pagrindų. Beveik patvirtinta, kad trys salės, priklausančios Š.Marčiulioniui, liepos mėnesį bus uždarytos. Kaip jos bus išnaudotos, nežinia. Kalbama, kad savininkas svarsto galimybę jas paskirti kitai, šiuo metu itin populiariai sporto šakai Lietuvoje, tenisui.

Š.Marčiulionis atsisakė plačiau komentuoti savo sprendimų, tačiau užsiminė apie reorganizaciją ir norą siekti kokybės, o ne kiekybės. 

Turnyro organizatorių nuotr./Šarūnas Marčiulionis
Š.Marčiulionis – aistringas teniso mėgėjas

„Salės bus skirtos tenisui? Pirmą kartą apie tai girdžiu“, – sklindančiomis kalbomis stebėjosi Š.Marčiulionis. 

Su juo ketvirtadienį kalbėjęs Seimo narys, buvęs krepšininkas Sergejus Jovaiša neslėpė, kad geriausios krepšinio akademijos Vilniuje laukia permainos.

„Jis kalbėjo apie kokybę, planus keisti nusistovėjusią sistemą. Žiūrėsime, kas bus“, – 15min.lt sakė S.Jovaiša.

Jo manymu, Š.Marčiulionio krepšinio akademija yra viena svarbiausių šios sporto šakos kalvių Lietuvoje, todėl jos nykimas būtų milžiniškas smūgis. 

„Akademija juk dirbo gerai – kiek krepšininkų išugdė, geri treneriai dirbo, daug vaikų. Galbūt tenisas yra komerciškai patrauklesnis, bet pats Šarūnas apie jokį tenisą nekalbėjo.

Bus labai gaila, jei ši mokykla subyrės. Tai stipri krepšinio kalvė Vilniuje, ir net Europos mastu. Ji yra pasiekusi puikių rezultatų.

Vaikai gali išsiskirstyti po kitas mokyklas, tačiau būtų gaila atsisakyti tokio produkto, kai viskas koncentruota vienoje vietoje, rekomendacijos yra geros“, – savo mintimis dalijosi S.Jovaiša. 

Turi ieškoti naujos darbovietės

Vilniaus Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Ritas Vaiginas 15min.lt patvirtino, kad turi informacijos apie iš darbo ketinamus atleisti trenerius.

„Šarūnas Marčiulionis prieš pusmetį buvo atėjęs į savivaldybę ir pasiūlė Vilniaus krepšinio mokyklą (VKM) ir jo akademiją sujungti į vieną. Tokiu atveju Š.Marčiulionio akademija ugdytų aukšto meistriškumo vaikus, o VKM – likusius. Tačiau tai pasibaigė pokalbiu ir jokių rimtų svarstymų nebuvo. Savivaldybės sporto biudžetas yra gerokai apkarpytas, tad galimybės padėti finansiškai nėra.

Yra gandų iš Š.Marčiulionio krepšinio akademijos, kad treneriams, kurie dirba ne su pagrindinėmis komandomis, jau pasakyta ieškotis darbo kitam sezonui. Aš pats situacijos dar gerai nežinau, nes su Šarūnu asmeniškai nekalbėjau“, – teigė R.Vaiginas.

Š.Marčiulionio krepšinio akademijoje treniruojasi apie 700 vaikų. Po reorganizacijos, jų liktų gerokai mažiau. 

Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) direktorių Andrių Čerškų taip pat jau pasiekė informacija apie susidariusią situaciją konkurentų stovykloje, tačiau jis viliasi pats pasikalbėti su Š.Marčiulioniu ir išsaugoti krepšinio talentų ugdymo kalvę.

„Š.Marčiulionio akademija į mus nėra kreipusis dėl jokių derybų ar susijungimo. Mes dirbame savo darbą, šiuo metu iš jų pusės yra įvairių signalų, tačiau jokių oficialių pasiūlymų neturime, tačiau jei reikėtų – esame pasirengę su akademija kalbėtis ir spręsti susidariusią situaciją.

Visi juk dirbame krepšinio labui, tad būtų labai gaila, jeigu tokia puiki krepšinio bazė pavirstų teniso baze. Vilniuje ir taip trūksta gerų salių žaisti krepšinį. Todėl esame pasirengę kalbėtis su Š.Marčiulionio akademija, kad ta bazė ir toliau išliktų krepšinio baze“, – 15min.lt kalbėjo A.Čerškus.

Penkerius metus Š.Marčiuliono akademijoje dirbantis treneris Tomas Purlys neslėpė, jog ateitį gaubia nežinia: „Čia kol kas yra tik gandų lygis, situacija turėtų paaiškėti vakare per akademijos sezono uždarymą. Gandai jau eina visą mėnesį, pasiekė ir trenerius, buvo informacija, kad galime persikelti į Vytenio gatvės pastatą, tačiau šimtu procentu dar nėra aišku.

Be abejo, yra nerimo, nes tai yra mūsų darbas. Visada, kai ilgesnį laiką dirbi viename darbe, atsiradus tokiems gandams imi nerimauti.“

Jei pasitvirtintų informacija, darbo Š.Marčiulionio krepšinio akademijoje netektų ne vienas žinomas krepšinio specialistas. Š.Marčiulionio akademija išugdė tokias krepšinio žvaigždes kaip Simas Jasaitis, Martynas Pocius, Martynas Gecevičius, broliai Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai.

Šarūno Marčiuliono akademijos komandos neliks ir NKL

Kad kitą sezoną Š.Marčiulionio akademijai priklausančios krepšinio salės gali būti naudojamos ne krepšiniui, 15min.lt netiesiogiai patvirtino ir Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujančios „Š.Marčiulionio KA – Twomenas“ komandos vadovas Juozas Tumėnas.

Šį sezoną „marčiulioniukų“ komanda NKL čempionatą baigė aštunfinalyje, o J.Tumėnas teigė, jog Š.Marčiulionis sporto salės kitam sezonui neduos. Galbūt komandos visai nebeliks.

„Šarūnas Marčiulionis nebeduos mums salės, todėl komanda, jeigu ir išliks, pakeis pavadinimą. Per artimiausias savaites paaiškės, ar mums pavyks išsaugoti ekipą, jei taip, teks ieškotis naujos salės“, – kalbėjo J.Tumėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius