-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 08

Čempionatas Rygoje: krepšininkų kelionė į lietuvių kalbos egzaminą, slėpta informacija ir Kazio Maksvyčio komplimentai

Laikyti Lietuvių kalbos abitūros egzaminą ar žaisti pasaulio vaikinų krepšinio čempionato ketvirtfinalio mače? Tokią dilemą sprendė Lietuvos rinktinės treneriai ir du rinktinės žaidėjai – Rokas Giedraitis ir Rolandas Jakštas. Jie neišlaikė pirmojo privalomo Lietuvių kalbos egzamino ir turėjo jį perlaikyti būtent penktadienį. Tą dieną, kai lietuviai kovėsi su lenkais.
Lietuvos krepšinio rinktinė turėjo verstis be R.Jakšto ir R.Giedraičio.
Lietuvos krepšinio rinktinė turėjo verstis be R.Jakšto ir R.Giedraičio. / V.Mikaičio nuotr.

Lietuvos vaikinų (iki 19 m) komanda apšilimą pradėjo dešimtyje. Tik dešimt mūsų šalies žaidėjų pasirodė ir ketvirtfinalio rungtynėse su Lenkija. Rokas Giedraitis į Rygos areną atvyko jau prasidėjus mačui, o Rolandas Jakštas liko stebėti rungtynių gimtinėje.

„Du mūsų žaidėjai turėjo perlaikyti egzaminą. Gavome nurodymą, kad jei jie nenuvažiuos, liks  nebaigę dvyliktos klasės. Neturėjome kitos išeities, nors tokia savo padėtimi labai rizikavome“, – sitiaciją išdėstė rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

Krepšinio specialistas 15min.lt pasakojo, kad trenerių štabas per rungtynes sulaukė Rolando skambučio. Jis jau buvo pakeliui į Rygą, tačiau stabtelėjo vienoje kavinėje ir mačą stebėjo prie televizijos ekranų.

Lietuvių kalbos egzaminą žaidėjai laikė nuo vienuoliktos valandos ryto.

Kad ketvirtfinalyje  teks žaisti be dviejų krepšininkų, rinktinė žinojo jau vakar. Tačiau nusprendė informacijos neviešinti, kad ji nepasiektų varžovų.

Strategas pasidžiaugė, kad be dviejų krepšininkų likusi rinktinė mobilizavosi. „Gerai pradėjome susitikimą. Ypač esu patenkintas darbu gynyboje. Neapsigynėme tik prieš Michalą Michalaką, jis mums įsūdė septynis tritaškius. Lenkai rungtynių pabaigoje vėl sukėlė intrigą, bet mūsų vyrai nepasimetė ir puikiai sužaidė mačo pabaigą“, – mintimis apie rungtynes dalijosi Kazys Maksvytis.

„Treneris visada žino, ką taisyti“, – tikino K.Maksvytis, paklaustas, kokių klaidų reikėtų išvengti prieš pusfinalio susitikimą.

„Mes pasiekėme federacijos iškeltą tikslą, tačiau mūsų pačių tikslas nesikeičia – tik pirmoji vieta. Rytoj tikiuosi dar geresnio komandos žaidimo, nors gynybai neturiu jokių priekaištų“, – kalbėjo strategas.

Jis negailėjo komplimentų ir rinktinės lyderiui Jonui Valančiūnui: „Jonas atliko juodą darbą, kurio daug kas nemato. Šis žaidėjas šiandien buvo tikras komandos kapitonas. Susirinko kamuolius, nors ir nepataikė keletos metimų iš vidutinio nuotolio.“

Rungtynėse su Lenkija, mažiausiai laiko, vos keturias minutes, aikštėje praleido vienas praėjusių metų lyderių Deividas Pukis. „Mačas buvo labai svarbus, todėl rotaciją sumažinome. Jis taip tvirtai ant kojų dar nestovi. Visgi tikiu, kad Deividas išaus pusfinalyje ar finale“, – paaiškino K.Maksvytis.

Nepilna jėga mače galėjo žaisti ir po čiurnos traumos sveikstantis Vytenis Čižauskas. Treneriui jis skundėsi nuovargiu: „Vytenis kelias dienas buvo be krūvio, todėl šiandien greitai pavargo. Tikiuosi jo koja neproblematiška ir rytoj jis turės geresnes rungtynes.“
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius