Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 04

Chomičius švenčia penkiasdešimtmetį

Seulo olimpinių žaidynių čempiono Valdemaro Chomičiaus gimtadienis: legendiniam Kauno „Žalgirio“ krepšininkui gegužės 4 dieną suėjo 50 metų.
V.Chomičius teigė, kad iki gyvneimo pabaigos dirbs su krepšiniu susijusį darbą.
V.Chomičius teigė, kad iki gyvneimo pabaigos dirbs su krepšiniu susijusį darbą. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Širdyje jaučiuosi 25-erių. Apie ką svajojau, tą pasiekiau. Seniai buvau nusprendęs, kad, palikęs aikštelę, su krepšiniu nesiskirsiu. Pernelyg daug jėgų, sveikatos, nervų atiduota. Būtų neteisinga, jeigu mano patirtis liktų neperduota“, – sakė V.Chomičius interviu Kazanės „Uniks“ (Rusija) klubo interneto svetainei unics.ru. Šiuo metu Chomičius treniruoja „Uniks“ jaunimo komandą.

„Man patinka šis darbas. Kaip bus ateityje, nenoriu spėlioti. Ne viskas nuo manęs priklauso. Jei teks – dirbsiu su profesionalia vyrų komanda, jei ne – toliau treniruosiu jaunimą“, – kalbėjo buvęs žalgirietis.

V.Chomičius 1978-1989 metais atstovavo „Žalgiriui“, su kuriuo triskart tapo Sovietų sąjungos čempionu ir iškovojo tarpkontinentinę W.Johnso taurę. Be to, krepšinio didmeistris rungtyniavo Ispanijos, Italijos, Belgijos klubuose, buvo žaidžiantysis Plungės „Žemaitijos olimpo“ bei Marijampolės „Algos“ ir „Kraitenės“ komandų treneris.

Lietuvis treniravo Permės „Ural Great“, Maskvos „Dinamo“ krepšininkus, o nuo 2005-ųjų dirba „Uniks“ klube. Su Sovietų sąjungos rinktine V.Chomičius tapo olimpiniu, pasaulio ir dukart Europos čempionu, su Lietuvos nacionaline ekipa iškovojo du olimpinius bronzos medalius – kaip žaidėjas ir kaip vyriausiojo trenerio asistentas, taip pat yra pelnęs Europos čempionato sidabrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius