Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 26

Dainius Adomaitis: „Antanas Kavaliauskas yra nesavanaudiškas žaidėjas“

„Lietuvos rytas“ oficialiai paskelbė, kad stiprina savo sudėtį Ispanijos Bilbao „Basket“ klube sezoną pradėjusiu vidurio puolėju Antanu Kavaliausku. Apie tai „Žinių radijo“ laida „LKL dienoraštis“ kalbėjosi su vilniečių ekipos trenerio asistentu Dainiumi Adomaičiu.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kandidatų sąraše buvo keletas pavardžių. Vyko derybos. Žiūrėjom, svarstėm keletą variantų. Antanas buvo geriausiai žinomas, daug informacijos buvom susirinkę apie jį. Esam patenkinti pasirinkimu“, – pokalbį pradėjo treneris.

– Kuo jis bus naudingas „Lietuvos rytui“?

– Naudingas tuo, kad užpildys spragas penktoje pozicijoje. Tai gerų fizinių duomenų žaidėjas. Be to, jis komandinis žaidėjas ir turėtų lengvai įsijungti į žaidimą. Žinom, kad jis nesavanaudiškas krepšininkas. Mes demonstruojam tikrai gerą komandinį žaidimą, kamuolys daug „vaikšto“ aikštelėje, atliekamam daug perdavimų.

– Kokia pastaruoju metu jo sportinė forma?

– Gera, normali forma. Teko ir su juo bendrauti, sakė, kad sportuoja visa  jėga. Bilbao klubas turėjo problemų, tačiau žaidėjai – profesionalai, visi sportavo. Ispanijos lyga yra stipriausia Europos krepšinio  lyga. Manau, viskas bus gerai.

– Kol kas „Lietuvos rytas“ daugiausia problemų turi gynyboje. Sustiprins ją Antanas Kavaliauskas?

– To ir tikimės. Modeliuodami gynybą, ieškojom sprendimų, kaip daugiau padėti krepšininkams gintis po krepšiu, tačiau atsirasdavo daugiau laisvės prie tritaškio linijos. Su  Antanu bus galima daugiau taikyti gynybą vienas prieš vieną, ypač baudos aikštelėje. Gal bus galima daugiau dėmesio skirti mažiems žaidėjams prie tritaškio linijos.

– Kalbant apie visos komandos sportinę formą, kokia ji yra, palyginti su ta, kuri buvo iki Naujųjų metų, po Naujųjų ir dabar?

– Pirmą kartą buvo taip, kad per savaitę sužaidėme tik vienas rungtynes. Tai buvo rungtynės su „Kalev“, kurios neturėjo jokios įtakos turnyrinei lentelei. Dėl to pasikeitė treniruočių pobūdis, jos tapo intensyvesnės, padidėjo krūviai. Žiūrint į perspektyvą, manau, kad tai tikrai išeis į naudą.

– Šį savaitgalį laukia dvejos rungtynės. Ar tas padidėjęs krūvis nesutrukdys kovoti dėl LKF taurės?

– Tikrai ne. Visas treniruočių procesas yra derinamas prie šitų dviejų rungtynių. Dabar turime laiko pasiruošti ir įgauti optimalią formą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius