-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 01 12

Dainius Šalenga: „Niekada specialiai nevartojau draudžiamų medžiagų“

Lietuvos krepšinio visuomenė pastarąją savaitę nekantriai laukia Kauno „Žalgirio“ puolėjo Dainiaus Šalengos paaiškinimo dėl jo organizme aptiktų draudžiamo stimuliatoriaus pėdsakų. Trečiadienį D.Šalenga televizijai „Sport1“ davė išskirtinį interviu, kuriame išdėstė savo argumentus.
Dainius Šalenga
Dainius Šalenga / Aliaus Koroliovo nuotr.
Temos: 1 Kvalifikacija

Ištyrus gruodžio 23 dieną po Eurolygos rungtynių tarp Maskvos srities „Chimki“ ir Kauno „Žalgirio“ ekipų dopingo kontrolės pareigūnų paimtą D.Šalengos šlapimo A mėginį, paaiškėjo, kad puolėjo organizme esama draudžiamo preparato metilheksanamino pėdsakų.

Po Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) išvadų žalgirietis buvo suspenduotas, o krepšinio šalį, o ypač Kauną, ištiko šokas. Ši žinia metė šešėlį ant legendinio Lietuvos krepšinio klubo, kuris turi griežtą poziciją draudžiamų preparatų vartojimo atžvilgiu. Klubo istorijoje – tai pirmas toks atvejis.

„Buvau šokiruotas, pasijutau labai blogai. Dopingas – labai purvinas dalykas. Niekada specialiai kažkokių medžiagų nesirinkau ir nevartojau. Buvo labai sunkios kelios dienos apsiprasti su ta mintimi. Turiu garantuotą kontraktą šiems ir kitiems metams, karjera eina į paskutinę fazę. Netikiu, kad įmanoma sukurti didelių stebuklų vartojant dopingą“, – kalbėjo D.Šalenga.

Šiuo metu klubo teisininkai ir gydytojai intensyviai ieško atsakymų, kaip draudžiamos medžiagos galėjo atsirasti krepšininko organizme. D.Šalenga pateikia netgi dar prieš trejus metus vartotus papildus.

Kauno „Žalgirio“ puolėjas labiausiai apgailestauja dėl to, kad negali treniruotis su komanda. Maža to, niekas negali prognozuoti, kiek truks išsiaiškinti šį nesusipratimą. Neįrodžius nekaltumo, žalgiriečiui gresia dvejų metų diskvalifikacija.

D.Šalengos komentarai – šiandien laidoje ŽINIOS + (Vieningosios krepšinio lygos rungtynių tarp Mariupolio „Azovmaš“ ir Maskvos srities „Chimki“ pertraukoje (apie 18:45) ir 23:00), visas interviu – 21:45 laidoje „Žalgiris TV“ per „Sport1“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius