Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 12 07

Darius Maskoliūnas: kokie mūsų snaiperiai, jei nepataiko laisvų metimų?

Apmaudo persmelktu žvilgsniu Darius Maskoliūnas paliko aikštelę, o įžengęs į spaudos centrą vis dar negalėjo nuslėpti pykčio. Po pergalės prieš Bambergo „Brose Baskets“ klubą vyriausiąjį trenerį ypač nuvylė snaiperių žaidimas.
Darius Maskoliūnas
Darius Maskoliūnas / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Lietuvos rytas“ 67:62 palaužė varžovus ir iškovojo antrąją pergalę Eurolygoje, tačiau džiaugsmo ji neatnešė. Priešingai, sukėlė pasipiktinimą – rūbinėje keikėsi ir žaidėjai, ir treneriai. 

„Sunku kalbėti po tokių rungtynių. Kaip ir tikėjomės jos buvo labai nervingos. Nepataikėme tragiškai daug laisvų metimų. Kokie mūsų snaiperiai, jei nepataiko laisvų metimų? Jie juk dėl to ir vadinami snaiperiais“, – sakė D.Maskoliūnas.

Vieno iš „Lietuvos ryto“ snaiperių Nemanja Nedovičiaus žaidimą penktadienio vakarą „Siemens“ arenoje stebėjo NBA skautai. Jeigu serbas žinojo šią informaciją ir siekė parodyti savo galimybes, jam to padaryti nesisekė. N.Nedovičius pataikė tik 2 iš 10 dvitaškių ir vieną iš penkių tritaškių.

„Gal aš kažko ir nežinau, bet Nemanja neturėjo žinoti apie skautus“, – patikino D.Maskoliūnas. 

Treneris teigė, kad rungtynių pabaigoje „Lietuvos ryto“ žaidimą lydėjo ištisa klaidų virtinė. Jis apgailestavo, kad jo vadovaujami krepšininkai paskutinę sekundę apmaudžiai prarado 7 taškų pranašumą. 

„Pritrūko balanso, juk vien tritaškiais taškų nepelnysi, o ir po krepšiais pritrūko jėgos. Priėmėme daug neteisingų sprendimų. Kaip ir daugelį kartų šį sezoną fortūnos neprisijaukinome“, – kalbėjo strategas.

„Kamuolys turėjo būti išmestas Blūmui arba Seibučiui, bet tik ne Radoševičiui. Tai yra disciplinos trūkumas. Katelynas žinojo, kam turėjo perduoti kamuolį, nes per pertraukėlę viską parodžiau ant lentos. Renaldui sušvilpė pražangą. Kuomet varžovas prametė baudos metimą, mums tereikėjo padaryti vieną menkniekį – paimti kamuolį.“

– Likus 2 sekundėms paprašėte minutės pertraukėlės tam, kad išmuštumėte varžovus iš vėžių?

– Pertraukėlės paprašiau būtent tam, kad varžovas būtų išmuštas iš vėžių prieš mesdamas svarbius baudos metimus. Per dvi sekundes galima kažką nuveikti krepšinyje, bet reikia didelio tikslumo. Tikėjomės, kad Fordas prames, tą jis ir padarė, bet kaip viskas buvo toliau ir patys matėte. 

– Kuri komanda stipresnė – „Brose Baskets“ ar „Partizan“?

– Sunku prognozuoti. Bambergas turi privalumų, nes žais namuose. Visoms trims komandoms mačai bus lemiami. Nemanau, kad „Partizan“ atvažiuos kovoti ne dėl pergalės, nes laimėjimas didesniu taškų skirtumu jiems atvertų duris į kitą etapą. Mums reikia galvoti apie save, nes turime laimėti išvykoje prieš „Bešiktaš“.

– Turkai turi bilietą į „Top 16“ varžybas. Tai taps privalumu jums?

– Jie pralaimėjo seriją rungtynių. Faktas, kad užtikrinta vieta „Top 16“ etape atpalaiduoja, bet „Bešiktaš“ pasistiprino dviem žaidėjais ir manau, kad jokių minčių apie pralaimėjimą neturės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius