Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2011 03 23

Darius Songaila turi vilties daugiau laiko praleisti aikštėje

Likus 12 rungtynių iki Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) reguliariojo sezono pabaigos, Dariaus Songailos Filadelfijos „76ers“ klubas įsitaisė šeštoje Rytų konferencijos vietoje ir nuo devintosios pozicijos, kuri užkirstų kelią į kitą etapą, komandą skiria net 8 pergalės.
Darius Songaila
Darius Songaila / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Beveik neabejojama, kad „76ers“ pateks į atkrintamąsias. Tai turėtų išeiti į naudą ne tik ekipai, bet ir lietuviui D.Songailai. Filadelfijos klubo vyriausiasis treneris Dougas Collinsas prieš svarbiausią sezono etapą pasiryžęs skirti daugiau laiko patyrusiems ir mažiau laiko aikštėje praleidžiantiems žaidėjams.

Tiesa, specialistas labiausiai išskyrė argentinietį Andresą Nocioni bei amerikietį Tony Battie, kurių patirtis itin praverstų „76ers“ smogiamajai jėgai – Andre Iguodalai, Eltonui Brandui, Lou Williamsui ir Thaddeusui Youngui. Bet savo šanso gali tikėtis ir D.Songaila, dažniausiai formą palaikantis treniruoklių salėje.

Didesnio trenerio pasitikėjimo sulaukęs 35-erių T.Battie už atkaklumą pagyrė D.Songailą.

„Palaikyti formą – mano darbas. Niekada nežinai, kas gali atsitikti. Nocioni, aš ir netgi Songaila bei Jasonas Kapono pagirtinai plušame su svarmenimis ir skatiname vienas kitą palaikyti formą“, – kalbėjo veteranas.

33-ejų 206 cm ūgio D.Songaila šį sezoną rungtyniauja ypač mažai. Puolėjas pasirodė dešimtyje rungtynių ir aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 7 minutes, pelnydavo 1,6 taško ir sugriebdavo po 1 atšokusį kamuolį. Tai prasčiausias lietuvio sezonas NBA per visą septynerių metų karjerą stipriausioje krepšinio lygoje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius