Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 04

Darjušas Lavrinovičius ir Dainius Šalenga: „Gyvenimas Kijeve ne toks baisus kaip vaizduojama“

Kijevo „Budivelnyk“ klube žaidžiantys krepšininkai Darjušas Lavrinovičius ir Dainius Šalenga po pergalingų antradienio rungtynių su Nantero JSF „Žalgirio“ arenoje pasidžiaugė ne tik pergale, bet ir dėkojo už Kauno fanų palaikymą, dalijosi įspūdžiais iš gyvenimo Ukrainoje.
Darjušas Lavrinovičius
Darjušas Lavrinovičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Jautėmės kaipnamuose ir dar geriau“ – šypsojosi D.Lavrinovičius, kuris antradienio vakaro varžybose buvo rezutatyviausias ir pelnė 28 taškus.

Visas Europos taurės aštuntfinalio rungtynes pirmavęs „Budivelnyk“ klubas laimėjo prieš Nantero JSF rezultatu 86:82. 

Apie įykius Kijeve D.Lavrinovičius daug nekomentavo. „Žinau, kiek ir jūs, bet nėra taip baisu kaip pateikia žiniasklaida“, – teigė jis.

Situacijos Kijeve labai nedramatizavo ir Dainius Šalenga. Pasak jo, ten žmones dabar jaudina tvyranti nežinomybė. „Ji kelia įtampą, tačiau būnant ten nėra baisu kaip atrodo iš šalies. Man mama skambino ir prašė, kad viską mesčiau ir grįžčiau. Bet viskas kiek perdėta, ten būnant viskas daug paprasčiau“, – dalijosi įspūdžiais iš gyvenimo Kijeve krepšininkas.

VIDEO: Dainiaus Šalengos interviu

Jis prisiminė ir keistą įspūdį, kai vyko kruvini susirėmimai Maidane. „Treniruodavomės tik už 500 metrų nuo aikštės, kur vyko mitingai. Tuo metu visur kitur Kijeve gyvenimas tekėjo įprastu ritmu, viskas pasikeisdavo priartėjus prie aikštės“, – pasakojo D.Šalenga.

„Budivelnyk“ treneris Ainaras Bagatskis po Europos taurės varžybų taip pat išreiškė padėka kauniečiams ir sakė, kad komanda jautė didelį palaikymą. „Ačiū Kaunui ir sirgaliams, akd jie palaiko Ukrainą ir mūsų komandą. Jautėmės kaip namuose“, – kalbėjo treneris.

Dėl neramumų Ukrainoje sekmadienį Eurolygos vadovai nusprendė perkelti Europos taurės aštuntfinalio rungtynėse iš Kijevo į Kauną.

Kijevo „Budivelnyk“ komandoje rungtyniauja trys lietuviai. Praėjusiame sezone „Žalgiryje“ žaidęs D.Lavrinovičius yra neabejotinas „Budivelnyk“ lyderis. Jam gerai talkina ir devynerius metus „Žalgiryje“ praleidęs D.Šalenga bei aukštaūgis Michailas Anisimovas. „Budivelnyk“ komandą treniruoja buvęs žalgirietis Ainaras Bagatskis.

VIDEO: Darjušo Lavrinovičiaus interviu

„Dar praėjusią savaitę buvome sutarę su Kijevo komanda, kad, jei prireiks, „Budivelnyk“ galės šias rungtynes sužaisti „Žalgirio“ arenoje. Suprantame kokioje nelengvoje padėtyje yra ukrainiečiai, todėl tiesiog privalome jiems padėti“, – prieš varžybas sakė Kauno „Žalgirio“ ir „Žalgirio“ arenos direktorius Paulius Motiejūnas.

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas prie paramos Ukrainai prisideda ne tik priimdamas savo šalyje negalinčią rungtyniauti Kijevo „Budivelnyk“ komandą. Visos iš parduotų bilietų gautos lėšos bus skirtos nukentėjusiems Ukrainoje paremti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius