-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 22

Dėl „Žalgirio“ arenos „Eurobasket“ vadovai nesijaudina ir laukia milžiniško antplūdžio rugpjūčio 18-ąją

Liepos 6-ąją turėjęs vykti oficialus „Žalgirio“ arenos atidarymas Nemuno saloje neįvyks. Areną valdysiančio operatoriaus sprendimu atidarymo iškilmės nukeltos į rugpjūtį, tačiau tai „Eurobasket 2011“ organizatorių neišgąsdino.
Draugiškos krepšinio rungtynės tarp Lietuvos ir Ispanijos įvyks rugpjūčio 18 d.
Draugiškos krepšinio rungtynės tarp Lietuvos ir Ispanijos įvyks rugpjūčio 18 d. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį 15min.lt paskelbė, kad oficialus atidarymas nukeltas į rugpjūčio 3 dieną. „15min“ žiniomis, iš pradžių buvo svarstoma atidarymo iškilmes nukelti į rugpjūčio vidurį, tačiau galiausiai buvo pasirinkta 3-ia mėnesio diena.

Apie liepos 6 dieną vyksiantį didžiausios Lietuvos sporto arenos atidarymą garsiai skelbę Kauno vadovai šią žinią sutiko ne itin džiaugsmingai. Tuo metu Europos krepšinio čempionato organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas reagavo ramiai ir tikino, kad visos numatytos krepšinio rungtynės įvyks, kaip ir buvo planuotos.

Pirmasis draugiškas mačas tarp Lietuvos ir Ispanijos krepšinio rinktinių įvyks rugpjūčio 18-ą dieną.
„Ketvirtadienį Kaune dalyvausiu susitikime su miesto meru ir tada viską tiksliai išsiaiškinsime. Svarbiausia, kad areną testuosime rugpjūčio 18-ąją. Manau, tai galėtų būti geriausias koks tik gali būti atidarymo renginys Lietuvoje. Juk susirinks geriausi Lietuvos ir Ispanijos krepšininkai. Tikimės milžiniško antšlago“, – teigė M.Špokas.

Jo teigimu liepos 6-ąją Nemuno saloje startuosianti akcija „Varom už Lietuvą“ nebuvo prisirišusi prie pačios arenos, todėl papildomų problemų iškilti neturėtų.

Keblioje situacijoje ir nežinomybėje dėl arenos atidarymo Lietuvos krepšinio federacija (LKF) jau buvo atsidūrusi.

„Šiemet viskas panašiai vyko Alytuje, kai iki paskutinės minutės nežinojome, ar LKF taurės finalo ketverto varžybos įvyks. Tada arena buvo „priduota“ penktadienį, o varžybos jau vyko šeštadienį ir sekmadienį. Viską patyrėme savo kailiu, todėl to pakartoti nebenorėtume“, – teigė „Eurobasket2011“ organizacinio komiteto vadovas.

Šiek tiek nerimo organizatoriams kelia ir Klaipėdos arena.

„Klaipėdos arena duris planuoja atverti liepos 28-ą dieną, o pirmasis mūsų bandomasis renginys įvyks rugpjūčio 2-ą dieną, kai organizuosime kelių komandų draugišką turnyrą“, – paaiškino M.Špokas.

Primename, jog Europos vyrų krepšinio čempionatas prasidės rugpjūčio 31 d., finalinis turnyro etapas į Kauną persikels rugsėjo viduryje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius