-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 20

Didžiausi komandų nuopuoliai: tai patyrė ne tik Klivlando „Cavaliers“

Kai LeBronas Jamesas nusprendė persikelti į Majamio „Heat“ klubo gretas, Klivlando „Cavaliers“ savininkas pažadėjo, kad jo ekipa NBA čempionų žiedus laimės greičiau nei L.Jamesas su „Heat“. Vargu. Šis sezonas „Cavs“ jau tapo pačiu blogiausiu klubo istorijoje, o tokių skaudžių ir labai panašių istorijų Amerikos sporte buvo anaiptol ne viena.
Klivlando komanda įsitikino, ką reiškia LeBrono Jameso netektis
Klivlando komanda įsitikino, ką reiškia LeBrono Jameso netektis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Su L.Jamesu „Cavs“ praėjusiame NBA reguliariajame sezone iškovojo 61 pergalę, metais anksčiau net 66. Ir nors šiai ekipai nepavyko patekti į NBA superfinalą, jų pasirodymas reguliariajame sezone buvo puikus.

Šį sezoną be L.Jameso „Cavs“ atsidūrė gilioje duobėje ir startavo prasčiausiai per visą savo klubo istoriją. Klivlando komanda pasiekė tik 8 pergales ir pralaimėjo 33 rungtynes. Ji patyrė jau keturioliktą nesėkmę iš eilės ir 24-ą per pastaruosius 25 mačus. O ir ta vienintelė paskutinė pergalė buvo pasiekta po pratęsimo. „Cavaliers“ pelnė tik 57 taškus prieš Lon Andželo „Lakers“ ekipą ir šį sezoną atrodo taip tragiškai, kaip niekada anksčiau.

Tai priverčia susimąstyti. Kiek dar tokių skaudžių istorijų yra nutikę stipriausiose Amerikos sporto lygose? O jų buvo. Ir ne viena. Kartais pakakdavo tik vieno žaidėjo netekties, kad sėkmė nuo komandos nusisukti per vieną naktį. Ir ilgam.

Čikagos „Bulls“

1997-98 m. Sezonas: 62-20, 1 vieta Rytų konferencijoje, NBA čempionai
1998-99 m. Sezonas: 13-37, paskutinė vieta Rytų konferencijoje

Čikagos „Bulls“ ekipa paskutinį kartą čempionų žiedus su M.Jordanu, S.Pippenu ir Ph.Jacksonu priešakyje, iškovojo prieš dvylika metų. (1997-98 m). Po „Didžiojo trejeto“ pasitraukimo Čikagos komanda ilgam išnyko iš NBA lyderių žemėlapio. Vien netekti M.Jordano būtų skausminga bet kuriai ekipai, tačiau „Bulls“ neteko savo atkovotų kamuolių lyderio Denniso Rodmano, snaiperio Steve‘o Kerro, aukštaūgio Luco Longley‘aus ir kitų savo lyderių. 1998-99 m. sezone „Bulls“ liko paskutiniai Rytų konferencijoje. Vienintelė paguoda galėjo tapti tik tai, kad dėl lokauto komandos žaidė po 50 rungtynių. „Bulls“ iki šiol laukia „didžiųjų pergalių“, tiesa, šis sezonas „Bulls“ krepšininkams kol kas žada neblogas perspektyvas.

San Antonio „Spurs“

1995-96 m. Sezonas: 59-23, 2 vieta Vakarų konferencijoje
1996-97 m. Sezonas: 20-62, 13  vieta Vakarų konferencijoje

Kai 1987-aisiais San Antonio „Spurs“ pirmu šaukimu NBA naujokų biržoje pasirinko Davidą Robinsoną – komandos laukė šviesi ateitis. Po aštuonerių metų jis tapo naudingiausiu NBA žaidėju, o 1995-6 m. sezone liko antras po M.Jordano. Tąkart „Spurs“ iškovojo 59 pergales sezone ir nužygiavo iki Vakarų konferencijos pusfinalio.

Jau kitą sezoną „Spurs“ įsigijo Dominique‘ą Wilkinsą ir daugelis ekspertų šiai ekipai žadėjo kovą dėl NBA čempionų žiedų. Visos šios viltys subliuško, kai D.Robinsonas dar prieš sezoną patyrė nugaros traumą, o gruodį grįžęs į aikštelę ir sužaidęs vos šešis mačus, susilaužė koją. „Spurs“ nepasiekė nieko ir netgi atsidūrė NBA autsaiderių gretose.

Tiesa, ilgai laukti stebuklo „Spurs“ gerbėjams nereikėjo. NBA naujokių biržoje pasirinkę Timą Duncaną, „Spurs“ per kitus dešimt metų iškovojo net keturis NBA čempionų žiedus.

Los Andželo „Lakers“

2003-04 m. Sezonas: 56-26, 2 vieta Vakarų konferencijoje, pralaimėtas NBA finalas
2004-05 m. Sezonas: 34-48, paskutinė vieta Ramiojo vandenyno Divizione

Šį sezoną visi kalba apie „Didįjį trejetą“ Majamyje, o 2003-iųjų vasarą visi kalbėjo apie „Didįjį ketvertą“ Los Andžele. Karlas Malone'as, Gary Paytonas, Kobe Bryantas ir Shaquille'as O'Nealas sudarė čempionišką komandą, o Malone'as perėjo iš Jutos „Jazz“, kad pagaliau laimėtų pirmąjį čempiono žiedą. Šioje komandoje neilgai trukus prasidėjo tikra skandalų virtinė. K.Malone'as ir G.Paytonas jau tebuvo savo pačių šešėliai, K.Bryantas pateko į sekso skandalą ir pradėjo atvirai pyktis su Sh.O'Nealu. Nepaisant to, komanda pateko į NBA finalą, tačiau ten 1-4 turėjo pripažinti Detroito „Pistons“ ekipos pranašumą.

Po šio sezono G.Paytonas persikėlė į Bostono „Celtics“, K.Malone'as pasitraukė iš didžiojo sporto, o Ph.Jacksonui komandos vadovybė kontrakto nepasiūlė. K.Bryantas iš „Didžiojo ketverto“ liko vienintelis. Ir ši komanda buvo pavadinta „Koby komanda“. Po blankoko starto reguliariajame sezone dėl sveikatos problemų atsistatydino treneris Rudy Tomjanovičius, o komanda pirmą kartą po vienuolikos metų pertraukos nepateko į atkrintamąsias varžybas.

Filadelfijos „Flyers“

2005-06 Sezonas: 45-26-11, 101 taškas, 2 vieta Atlanto Divizione, 5 vieta Rytų Konferencijoje
2006-07 Sezonas: 22-48-12, 56 taškai, paskutinė vieta Atlanto Divizione,  rekordas NHL

11 metų iš eilės Filadelfijos „Flyers“ ledo ritulininkai patekdavo į atkrintamąsias varžybas, tačiau 2006-7 m. sezone jų pasirodymas nustebino visą NHL lygą. Surinkusi tik 56 taškus, „Flyers“ ekipa pasiekė blogiausią rezultatą klubo istorijoje. Dabartiniai šios komandos lyderiai Mike'as Richardsas ir Jeffas Carteris tą sezoną buvo tik naujokai, tačiau jie tapo skaudžiausio sezono dalyviais.

Daugiausia problemų „Flyers“ turėjo gynyboje, nes jų žaidėjai buvo per seni ir lėti arba per jauni ir nepatyrę. Klubas praleido daugiausia įvarčių NHL istorijoje, tačiau net ir užėmęs paskutinę vietą lygoje negavo pirmojo šaukimo naujokų biržoje. Loterijoje jie neteko galimybės įsigyti vieno talentingiausių žaidėjų Patricko Kane'o. Negana to, šis žaidėjas 2010 metų NHL superfinale į „Flyers“ vartus įmušė įvartį, atnešusį  Čikagos „Blackhawks“ Stenlio taurę. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius