Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 03

Donatas Motiejūnas: „Didžiuojuosi matydamas, kaip puikiai sekasi Jonui Valančiūnui“

NBA naujokui iš Lietuvos Donatui Motiejūnui kitaip nei jo tautiečiui Jonui Valančiūnui buvo kur kas sunkiau įsitvirtinti stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje ir įrodyti, kad yra vienas talentingiausių aukštaūgių iš Europos.
Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas
Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Amerikietišką D.Motiejūno krepšinio svajonę aprašė Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) tinklalapis internete. 

Pirmieji mėnesiai anapus Atlanto buvusiam „Asseco Prokom“ krepšininkui nežadėjo nieko gera. Jam teko grumtis ne tik dėl vietos sudėtyje, bet ir su traumomis.

„Nebuvo lengva išlikti ramiam, susitelkti ir išsaugoti gerą formą . Kai nežaidi, esi nusivylęs. Nesugebi konkuruoti taip, kaip norėtum, nes neįpranti prie rungtynių ritmo“, – portalui fiba.com sakė 22 metų D.Motiejūnas. 

„Per tą sunkų laikotarpį aš daug dirbau. Atidaviau visas jėgas ir per treniruotes, ir išvykęs į D lygą. Turėjau būti pasiruošęs tai galimybei, kuri manęs dar tik laukė.

Dabar jaučiuosi kur kas geriau nei prieš kelias savaites. Mano pastangos tapo matomos. Turiu galimybę demonstruoti tai, ką sugebu.“

Kelrodė žvaigždė D.Motiejūno kelyje pasirodė po NBA visų žvaigždžių savaitgalio. Iki tol rungtyniavęs mažiau nei po tris minutes, po to savaitgalio lietuvio situacija apsivertė 180 laipsnių kampu. Dabar jis vidutiniškai rungtyniauja po 18 minučių.

„Jaučiuosi puikiai, kai manimi pasitiki treneris. Nenuleisiu rankų. Noriu išsaugoti vietą komandoje ir įrodyti, kad ne tik dabar, bet ir ateityje galiu padėti klubui siekti pergalių.

Tai tik pirmas žingsnis siekiant svajonės – tapti svarbiu NBA ekipos žaidėju“, – savo mintis dėstė D.Motiejūnas. 

D.Motiejūnas NBA naujokų biržoje buvo pakviestas 2011 metais. Jį pasirinko Minesotos „Timberwolves“  ekipa, bet išsiuntė jį į Hjustono klubą. Dabar 213 cm ūgio puolėjas laikomas vienu talentingiausių europiečių tarp bendraamžių.

Donatas užaugo Kauno „Žalgirio“ krepšinio mokykloje, vėliau išvyko į Italiją ir 2009-aisiais apsivilko Trevizo „Benetton“ marškinėlius. Tuomet jam buvo tik 18-ka.

Kaip žmogus, kaip krepšinio žaidėjas aš subrendau Trevize.

„Kaip žmogus, kaip krepšinio žaidėjas aš subrendau Trevize. Labiausiai man padėjo komandos draugai – Massimo Bulleri ir Sandro Nicevičius. Jie buvo labai paslaugūs ir išmokė daug dalykų apie krepšinį“, – prisiminimais dalijosi lietuvis.

Po dviejų metų praleistų Italijoje, D.Motiejūnas persikėlė į Lenkiją ir apsivilko „Asseco Prokom“ marškinėlius.

„Lenkijoje manęs laukė puiki patirtis, – pasakojo lietuvis. – Turėjau galimybę žaisti Eurolygoje ir padėjau klubui tapti šalies čempionu.“

Tapęs „Rockets“ nariu, D.Motiejūnas dabar nori prisidėti prie Hjustono klubo sėkmės.

„Esu labai laimingas žaisdamas Hjustone. Mūsų ekipa turi ne vieną talentingą krepšininką – Jamesą Hardeną, Jeremy Liną, Omerą Asiką. Mūsų laukia šviesi ateitis“, – įsitikinęs D.Motiejūnas.

„Noriu būti viso to dalimi. Žinau, kad galiu tapti svarbiu žaidėju komandoje. Smagu žinoti, jog vienas mano mėgstamiausių žaidėjų, Luisas Scola, buvo šioje komandoje iki praėjusio sezono.“

Kartu su Toronto „Raptors“ lietuviais Jonu Valančiūnu ir Linu Kleiza, D. Motiejūnas savo žaidimu reprezentuoja Lietuvą pajėgiausioje pasaulio krepšinio lygoje.

„Stengiamės iš visų jėgų, kad Lietuvos žmonės mumis didžiuotųsi. Kartais pasikalbame su Jonu, aš labai didžiuojuosi matydamas kaip puikiai jam sekasi. Jis labai talentingas.“

Likus pusmečiui iki Europos krepšinio čempionato, D.Motiejūnas patikino svajojantis apie vietą Lietuvos nacionalinėje krepšinio rinktinėje. 

„Labai noriu žaisti nacionalinėje komandoje, bet viskas priklausys nuo trenerio sprendimo ir mano galimybių padėti komandai. Turime puikią krepšininkų kartą ir ateityje galime pasiekti didžių pergalių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius