-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 06 25

Donatas Motiejūnas: „Jei Dwightas Howardas norės mane nužudyti, pirmiausiai turės pagauti“

Donatas Motiejūnas pripažįsta, kad iki NBA naujokų biržos apie savo žaidimą girdėjo ne tik teigiamus atsiliepimus, bet ir daug kritikos, tačiau ji, pasak krepšininko, išėjo tik į naudą – ji įkvėpė dar atkakliau dirbti.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / Youtube.com stopkadras

„Pirmiausia noriu padėkoti žmonėms, kurie buvo mano pusėje ir tikėjo manimi iki pat vakar vakaro (naujokų biržos, – red. past.). Kurie žinojo, kaip sunkiai aš dirbau. Buvo daug žmonių, kurie mane  kritikavo – noriu padėkoti ir jiems. Visuose tuose bloguose dalykuose, pasakytuose apie mane, bandžiau įžvelgti postūmį sau, ir tai padėjo patobulinti daugybę dalykų. Tai įkvėpė daugiau dirbti“, – viename pirmųjų savo interviu Hjustone kalbėjo D.Motiejūnas, naujasis „Rockets“ šeimos narys.

Kalbėdamas apie savo žaidimą, 21-erių lietuvis nebijojo užsiminti ir apie silpnąsias savo puses. „Man patinka greitas ir kūrybingas žaidimas. Be abejo, turiu silpnų vietų, pavyzdžiui, kova dėl atšokusių kamuolių. Tai ko gero pagrindinė priežastis, kodėl biržoje nukritau taip žemai. Yra kaip yra. Tikrai sunkiai dirbau visą sezoną, tačiau yra dalykų, kurių sezono metu negalėjau pakeisti. Visur, kur žaidžiau, stengiausi tobulėti, kiek galėjau. Dabar tikrai džiaugiuosi atsidūręs Hjustone“.

„Ir tu negali sulaukti, kada stosi į kovą su Dwightu Howardu?“, – šmaikščiai replikavo žurnalistas, sukeldamas D.Motiejūno juoką. „Treneriai sako, kad D.Howardas nužudys mane. Neturiu nieko prieš jokį žaidėją, visus gerbiu. Tačiau tokie krepšininkai, kaip D.Howardas, yra jėgos žaidėjai, o aš esu greičio žaidėjas. Todėl taip ir atsikertu: jei D.Howardas norės mane nužudyti, pirmiausia turės mane pagauti. Dauguma mano pozicijos žaidėjų yra lėtesni už mane, todėl pažiūrėsime, kaip bus“, – pasitikėdamas savimi atrėžė D.Motiejūnas. 

Interviu dar kartą buvo paliesta garsioji erelių tema, kuri D.Motiejūną už Atlanto išgarsino ko gero ne mažiau nei pasiekimai aikštelėje. D.Motiejūnas dar kartą papasakojo keletą įkvepiančių istorijų iš šių paukščių gyvenimo.

Beje, jau aišku, kad D.Motiejūnas „Rockets“ klube žais 20 numeriu pažymėtais marškinėliais. Būtent tokiu šaukimu lietuvį naujokų biržoje pasirinko Minesotos „Timberwolves“, netrukus teisęs į D.Motiejūną perleidęs Hjustonui.

Donato Motiejūno interviu (anglų kalba): 

VIDEO: Donatas Motiejūnas Houston Rockets Talk

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius