-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 09

Donatas Motiejūnas: „Jeigu ne operacija – tai būtų karjeros pabaiga“

Donatas Motiejūnas neslepia didelio apmaudo dėl anksčiau laiko pasibaigusio sezono. „Houston Rockets“ starto penkete rungtyniavęs krepšininkas dėl nugaros traumos šį sezoną daugiau nebežais. 24-erių metų puolėjas pripažino, kad daktarų verdiktas buvo skaudus. Anot medikų, jeigu D.Motiejūnas nebūtų pasiryžęs operacijai, tai galėjo nulemti ir karjeros pabaigą.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Nugaros operaciją Los Andžele atliks vienas geriausių šios srities specialistų visoje Amerikoje. Jis jau padėjo karjeros pabaigos išvengti ir D.Motiejūno komandos draugui Dwightui Howardui. 

D.Motiejūnas supranta, kad jam teks atlaikyt didžiulį krūvį, kol pasieks buvusį žaidimo lygį.  

 – Kaip jaučiatės išgirdęs tokį verdiktą? Ar stipriai išgyvenote, kad sezonas baigėsi anksčiau laiko?

Norint atsigauti, reikia operuoti iš karto. Jeigu nesioperuosiu, galiu niekada neatsigauti – tai būtų karjeros pabaiga.  

 – Žinote, teko sužaisti daug rungtynių, o žaidi dėl vienintelio tikslo – kad patektum į atkrintamąsias varžybas. Aišku, gaila ir sunku. Kai atsitiko man ta trauma, jau tada supratau, kad tai nėra paprasta trauma. Visi, ir medikai, ir treneriai, darė viską, kad aš sugrįžčiau. Tačiau susitikome su keliais daktarais ir jų verdiktas buvo, kad reikalinga operacija.

 – Ar galite pasakyti, kas konkrečiai bus operuojama?

 – Tai yra nugaros išvarža. Diskas spaudžia nervą. Kai sėdžiu nepatogiai, man nuolat tirpsta koja. Buvo matuojama daug dalykų, tarp jų ir kojų jėga, kuri susilpnėjusi beveik per pusę.

 – Tai yra įsisenėjusi trauma ar sužeidimas konkrečiose rungtynėse?

 – Buvo kelios rungtynės, kai mano nugara buvo įsitempusi. Po to aš jutau, kad tas įtempimas vis stiprėjo ir stiprėjo, o paskutinėse rungtynėse su „Pelicans“ jaučiausi tikrai prastai. Koja buvo silpna, tiesiog jaučiau, kaip ją tempiu. Vos neužkliuvau lygioje vietoje. Supratau, kad tai rimta.

Kai atsitiko man ta trauma, aš jau tada supratau, kad tai nėra paprasta trauma. Visi, ir medikai, ir treneriai, darė viską, kad aš sugrįžčiau.

Po magnetinio rezonanso medikai pasakė, kad diskas yra pasistūmėjęs ir jokių šansų, ką nors daryti. Simptomai yra labai stiprūs. Tai yra išvarža. Norint atsigauti, reikia operuoti iškart. Jeigu nesioperuosiu, galiu niekada neatsigauti – tai būtų karjeros pabaiga. 

 – Kas atliks operaciją?

– Operaciją Los Andžele atliks vienas geriausių Amerikoje tokių traumų specialistų. Jis darė panašią operaciją ir Dwightui Howardui. Pats Dwightas sakė, kad jeigu ne šis chirurgas, jis būtų negrįžęs į krepšinį.

Gydytojas operuoja daug NBA ir NFL žaidėjų – beveik visus sportininkus. Stengiausi važiuoti pas geriausią ir gauti kokybiškiausią priežiūrą. 

 – Ar jau žinote, kaip, kur ir kiek laiko truks reabilitacija? 

– Sakė, kad maždaug 3 ar 4 mėnesius. Bet viskas priklausys nuo to, kaip kūnas atsigaus. Reabilitacijos periodu tie patys medikai norės mane nuolat prižiūrėti. Turbūt iš Hjustono teks skraidyti į Los Andželą. 

Man dabar svarbiausia yra sveikata. Žiūrėsime, kaip gis sužeidimas. Bus matyti. Bet apie rinktinę dabar tikrai nelabai norėčiau kalbėti.  

 – Jums karjeroje yra tekę atlaikyti sunkių akimirkų, ar tai irgi vienas sunkiausių momentų? 

– Traumos yra tokie dalykai. Yra kaip yra. Belieka tik susitaikyti. O kai esi traumuotas, reikia tris kartus daugiau dirbti negu tiems, kurie yra sveiki. Laukia tikrai labai sunki reabilitacija. 

 – Ši trauma gali užkirsti kelią į Lietuvos rinktinę. Ko gero, vilčių išvysti žaidžiantį Europos čempionate yra mažai?

 – Aš dabar nenoriu kalbėti ir negalvoju apie tai. Dabar svarbiausia man sveikata. Žiūrėsime, kaip gis sužeidimas. Bus matyti. Bet dabar aš tikrai nelabai norėčiau apie tai kalbėti.  

 – Sezonas baigėsi anksčiau laiko, bet jame buvo daug gerų dalykų ir žaidimo. Kaip vertinate šį sezoną?  

– Sezonas buvo tikrai neblogas, bet jis dar nesibaigė. Aš manau, kad mano komanda yra tikrai stipri. Turime pajėgių žaidėjų visose pozicijose. Tikiu, kad turime didelius šansus atkrintamosiose varžybose nužygiuoti labai toli. Sirgsiu už komandą. Palaikysiu juos. 

 – Kada atvyksite į Lietuvą?

 – Tris ar keturias savaites po operacijos aš negalėsiu skraidyti, nes viskas turi sugyti. O po to planuoju atvykti aplankyti tėvų. „Rockets“ vadovai nematė problemos, kad grįžčiau savaitei, bet jie pageidauja, kad visą reabilitaciją aš atlikčiau Hjustone. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius