-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 06 25

Donatas Motiejūnas: „Ispanijoje sieksime vienintelio tikslo – laimėti“

JAV Hjustono „Rockets“ klubo žaidėjas Donatas Motiejūnas grįžęs į Lietuvą dirba su fizinio parengimo treneriu ir treniruoja vaikus jaunųjų krepšininkų stovykloje.
Donato Motiejūno stovykla
Donato Motiejūno stovykla / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

D.Motiejūnas rengiasi pasaulio krepšinio čempionatui Ispanijoje su fizinio parengimo treneriu Petru Mikučioniu. „Važiuosime, kovosime ir žaisime. Patys žinote, kad lengvai nepasiduosime ir visi dirbsime. Praėjusiais metais labai sunkiai dirbome. Tikiuosi ir šiais metais taip pat sunkiai dirbsime ir sieksime vienintelio tikslo – laimėti“, – žadėjo D.Motiejūnas.

Krepšininkas daug energijos ir laiko atiduoda ir jauniesiems krepšininkams. Kaune, Sabonio krepšinio mokykloje vykstančioje stovykloje dalyvauja 40 talentingiausių 14-16 metų amžiaus paauglių iš visos Lietuvos, taip pat Estijos, Latvijos ir Gruzijos.

Praėjusiais metais labai sunkiai dirbome. Tikiuosi ir šiais metais taip pat sunkiai dirbsime ir sieksime vienintelio tikslo – laimėti“, – žadėjo D.Motiejūnas.

„Treneriai žaidėjams duoda tuos dalykus, kurių jiems reikės pereinant iš vaikų krepšinio į vyrų. Tie vaikai atvažiuos į komandas žymiai stipresni. Jie supras gynybines, puolimo sistemas ir jiems bus žymiai lengvesnis kelias“, – aiškino D.Motiejūnas.

Jis minėjo, kad šis darbas atima nemažai jėgų. „Grįžtu vėlai, nuvargęs, bet ryte keliuosi ir vėl einu. Gal kuris iš šių jaunų krepšininkų ateityje ateis ir padėkos“, – kalbėjo D.Motiejūnas.

Jis pastebi, kad šiuolaikinis jaunimas mažiau domisi sportu, o ir sportuojantys sunkiai susikoncentruoja, sutelkia dėmesį. „Visiems vis labiau rūpi kompiuteriai, telefonai, internetas, mažiau laiko skiriama aikštelei. Kai aš augau tai buvo tik prasidėję ir lauko krepšinis dar nebuvo pamirštas. Kaip treneriai sako, dabar vis sunkiau ir sunkiau, žaidėjai sunkiau susikoncentruoja. Aišku, sunku būti susikoncentravus dvi valandas tokiame amžiuje. Trenerius varo iš proto, kai vieną žaidėją sodina ant suolo, o į jo vietą pastatytas kitas žaidėjas kartoja tą pačią klaidą. Stengiamės aiškinti, kad koncentracija krepšinyje yra vienas svarbiausių dalykų“, – sakė D Motiejūnas.

Krepšininkas minėjo, suteikiantis vaikams tai, ko pačiam trūko – individualių treniruočių vasaromis. „Vasara – pagrindinis darbymetis norint tobulinti individualius veiksmus. Kai prasideda sezonas, treneriams svarbiau komanda, nei individualūs žaidėjai“, – kalbėjo D.Motiejūnas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius