Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 27

Donatui Motiejūnui – pagyros iš Dwighto Howardo lūpų: „Sakiau treneriui – leiskite jam žaisti“

„Houston Rockets“ ir visos NBA lygos superžvaigždė Dwightas Howardas gyrė Lietuvos krepšininką Donatą Motiejūną po puikaus lietuvio pasirodymo NBA rungtynėse. D.Howardas net kelis kartus teigė, kad lietuvis žaidė puikiai, bei pripažino, kad patarė treneriui leisti žaisti D.Motiejūnui, o ne jį grąžinti į aikštę.
Dwightas Howardas
Dwightas Howardas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Rockets“ krepšininkai šventė pergalę 100:92 (26:23, 19:30, 21:19, 34:20) prieš „Memphis Grizzlies“ ekipą, o D.Motiejūnas žaidė ilgiausiai šį sezoną – daugiau kaip 23 minutes.

Nors lietuvis pelnė tik keturis taškus, tačiau buvo vienas pergalės kalvių. Trečiajame ketvirtyje antrą kartą aikštėje pasirodęs D.Motiejūnas žaidė iki pat rungtynių pabaigos ir pasižymėjo puikia gynyba. Per ketvirtą kėlinuką lietuvis triskart blokavo varžovų metimus ir tiek pat kartų išprovokavo jų pražangas puolime.

VIDEO: Dwighto Howardo interviu po rungtynių

„D-Mo puikiai žaidė, jis viską darė greitai, gerai žaidė abiejose aikštės pusėse, padėjo komandos draugams žaidžiant „du prieš du“. Jis įmetė porą lengvų metimų, tačiau itin gerai gynėsi ir, svarbiausia, žaidė kietai. Džiaugiuosi dėl jo“, – po mačo kalbėjo visą ketvirtą kėlinuką ant suolelio prasėdėjęs D.Howardas.

Aukštaūgis trečiajame ketvirtyje sėdo ant suolelio, nes jau turėjo surinkęs penkias asmenines pražangas. Vis dėlto, treneris tikėjosi leisti D.Howardui žaisti vėliau, tačiau „centras“ teigė to atsisakęs.

„Būčiau žaidęs toliau, tačiau treneriui sakiau, kad vaikinai žaidžia labai gerai, D-Mo įsižaidė, tad paprašiau trenerio leisti jam būti aikštėje. Jaučiau, kad jis žaidžia puikiai ir man nereikia eiti į aikštę. Viskas – dėl pergalės, o ją mes iškovojome. D-Mo buvo viena priežasčių, kodėl mes laimėjome“, – tikino D.Howardas.

VIDEO: Donato Motiejūno interviu po rungtynių

D.Motiejūnas po mačo teigė, kad pergalę iškovoti „Rockets“ klubui padėjo sirgalių palaikymas, o savo indėlio nesureikšmino.

„Mano užduotis buvo gana sunki, tačiau stengiausi padėti savo komandai. Džiaugiuosi, kad sirgaliai mus labai palaikė. Smagu žaisti tokiose rungtynėse: mums pradžioje labai nesisekė, tačiau sužaidėme kelias geras atkarpas, sirgaliai užsivedė ir užvedė mus – tai buvo vienas svarbiausių dalykų. Jie mums davė taip trūkstamos energijos.

Treneris aikštėje mus laikė ilgai. Chandleris (Parsonsas) sakė, kad vos nenumirė, aš irgi jaučiausi panašiai. Stengėmės išprovokuoti jų pražangas, pasistūmėti pirmyn, tad visi pavargome“, – po rungtynių kalbėjo D.Motiejūnas.

VIDEO: Kevino McHale'o interviu po rungtynių

Lietuviui puikių žodžių negailėjo ir komandos treneris Kevinas McHale'as: „D-Mo šiandien mums davė tikrai daug, jis nuveikė didelį darbą. Mes žaidėme sunkiai, o jis įnešė trūkstamos energijos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius