Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 07

Draugiškame mače jaunimas įveikė Lietuvos rinktinę (komentarai, nuotraukos)

Ramūno Butauto komanda į turnė Kinijoje išvyksta su nesėkmės kartėliu. Draugiškose rungtynėse Kaune antradienį išplėstinė rinktinės kandidatų komanda 79:82 (15:14, 26:20, 16:23, 22:25) nusileido šalies jaunimo (iki 20 m.) rinktinei.
Kauno sporto halėje vyko draugiškos vyrų krepšinio rungtynės. Savo jėgas išbandė Ramūno Butauto treniruojama Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė ir Europos čempionatui besirengianti 20-mečių rinktinė
Kauno sporto halėje vyko draugiškos vyrų krepšinio rungtynės. Savo jėgas išbandė Ramūno Butauto treniruojama Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė ir Europos čempionatui besirengianti 20-mečių rinktinė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Daugiau nei 2 valandas trukusiose ir ne pačio aukščiausio meistriškumo rungtynėse jaunimo komanda perėmė iniciatyvą antroje mačo dalyje.

Iki ketvirto kėlinio pabaigos likus žaisti 5 minutes po dviejų Mindaugo Kuzminsko baudų jaunimo komandos persvara siekė 9 taškus (69:60).

Lietuvos rinktinė pelnė 6 taškus iš eilės, tačiau jaunimas vėl atsitiesė – 73:68. Likus žaisti 59 sekundes Simas Buterlevičius smeigė tritaškį ir skirtumas šoktelėjo iki 7 taškų (77:70).

Stepas Babrauskas greitai pataikė tritaškį, jaunimas nesugebėjo per 5 sekundes išsimesti kamuolio, Mantas Kalnietis įdėjo iš viršaus ir skirtumas sumenko iki 2 taškų.

Jaunimas tada vėl suklydo išsimesdami kamuolį, Babrauskas įmetė vieną baudą ir komandas teskyrė taškas.

Edgaras Želionis tada pelnė du taškus, M.Kalnietis pataikė tik vieną baudą, o Žygimantas Janavičius – abi ir rezultatas tapo 81:77 jaunimo rinktinės naudai. Per likusį laiką jaunimas išsaugojo pergalę.

Lietuvos rinktinė: Martynas Gecevičius 15, Justas Sinica 14, Mantas Kalnietis 12, Mindaugas Katelynas 10 (11 atk. kam.).

Lietuvos jaunimo rinktinė: Mindaugas Kuzminskas 20 (10 atk. kam.), Adas Juškevičius 15, Žygimantas Janavičius 14 (5 rez. perd.), Simas Buterlevičius 12, Edgaras Želionis 11.

Rungtynes komandos pradėjo tokių sudėčių: Lietuvos rinktinei atstovavo Mantas Kalnietis, Stepas Babrauskas, Renaldas Seibutis, Mindaugas Katelynas, Michailas Anisimovas, o Lietuvos jaunimo rinktinei – Žygimantas Janavičius, Adas Juškevičius, Vytenis Lipkevičius, Mindaugas Kuzminskas, Vaidas Čepukaitis.

Dar iki ilgosios pertraukos Rimvydas Samulėnas ir Ramūnas Butautas išbandė beveik visus atsarginius žaidėjus – aikštėje nepasirodė tik dvidešimtmečių puolėjas Mantas Pukinskas.

R.Butautas visas rungtynes nevengė eksperimentuoti. Lietuvos rinktinė vienu metu žaidė žemu penketu, po krepšiu laikydama tik Mindaugą Katelyną ir Justą Sinicą arba Sinicą ir Tautvydą Barštį. Vėliau vienu metu žaidė du įžaidėjai – Andrius Mažutis ir Giedrius Gustas.

Tuo tarpu dvidešimtmečių rinktinė didžiąją mačo dalį rungtyniavo žemu penketu, kai sunkaus krašto puolėjo vietą užimdavo Kuzminskas arba Lipkevičius.

Draugiškose rungtynėse buvo pralieta ir kraujo. Trečio kėlinio pradžioje Babrauskas alkūne užkabino Juškevičių ir šiam iš nosies pasipylė kraujas. Iki tol 15 taškų pelnęs kaunietis buvo rezultatyviausias rungtynių krepšininkas.

Po mačo Juškevičius išvežtas į klinikas, nosis jam susiūta.

Butauto auklėtiniams tai buvo pirmos ir paskutinės rungtynės prieš išvyką į Kiniją. Ryt lietuviai išskrenda į Azijos žemyną, kuriame surengs turnė po 3 miestus.

Komentarai

Ramūnas Butautas: Jaunimas žaidė su užsidegimu ir azartu. Kartais atrodė, kad jie labiau nori laimėti. Reikia pasveikinti varžovų trenerį, nes buvo sumaniai kaitaliojamos gynybos sistemos ir puolime varžovai žaidė išradingai.

Mes žaidėme blogai. Tai, ką norėjau pamatyti, nemačiau. Komandinių veiksmų nei puolant, nei ginantis nebuvo. Niekas nesusitvarkė su savo pareigomis. Mūsų aukštaūgiai žaidė labai blogai, nebuvo galima laikyti jų aikštelėje. Tikėjomės, kad žaisime geriau, bet treniravomės vos 3 dienas.

Treniruotėse daug dėmesio skyrėme gynybai ir greitam puolimui, bet šiandien nepamatėme nieko. Todėl žaidėme žemu penketu. Neparodėme absoliučiai nieko, ką treniravomės.

Bet per  treniruotes krūvis buvo didesnis, vaikinai buvo pavargę. Mes galime žaisti geriau, nes tai geri krepšininkai.

Rimvydas Samulėnas: Aišku, džiugu, kad laimėjome, bet kyla nerimas, kad vaikinai nepamanytų, kad yra per geri, jei nugalėjo antrąją rinktinę. Po rungtynių drabužinėje pasveikinau vyrus, bet tai tik pasiruošimas čempionatui. Vaikinai norėjo laimėti, net nereikėjo jų užvesti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius