Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 25

Dvejų metų sutartį su „Žalgiriu“ sudaręs Ilias Zouros: „Niekada nebuvau nustojęs mylėti „Žalgirio“ ir Kauno“

Prie Kauno „Žalgirio“ vairo ir vėl stovės Ilias Zouros. Lietuvos čempionų klubas su krepšinio specialistu iš Graikijos sudarė 2 metų sutartį.
Iliasas Zourosas
Ilias Zouros / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

I.Zouros žalgiriečius treniravo nuo 2011 m. sausio iki tų pačių metų spalio vidurio. Tuomet 2011–2012 m. sezoną „Žalgiris“ baigė pergalingai – I.Zouros padėjo komandai laimėti LKF taurę bei tapti Baltijos lygos ir Lietuvos čempionais.

„Džiaugiamės, kad pavyko pasiekti susitarimą būtent su tuo treneriu, kurį norėjome matyti vadovaujantį komandai, – teigė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. – Kartu rengiamės darbui komplektuoti sudėtį. Pažįstame šį žmogų. Savo ruožtu jis žino ir supranta mūsų dabartines sąlygas ir galimybes. Jis yra pasiruošęs burti komandą kartu su mumis.“

Kad Kauno klubas veda derybas su komandai anksčiau jau vadovavusiu I.Zourosu, P.Motiejūnas atskleidė prieš porą savaičių vykusiame susitikime su žiniasklaida ir „Žalgirio“ Garbės Klubo nariais.

„Buvau susitikęs su I.Zourosu Trevizo jaunimo stovykloje. Mes derėjomės, šnekėjomės. Su šiuo treneriu, kai jis išvyko iš Kauno, kontaktų nenutraukėme. Buvome patenkinti jo darbu. Treneris taip pat buvo patenkintas dirbdamas čia. Jam priimtina mūsų strategija ugdyti jaunus žaidėjus“, – tada sakė P.Motiejūnas.

Deryboms artėjant prie pabaigos, šį pirmadienį ir antradienį I.Zouros jau dalyvavo kasmetiniame Eurolygos trenerių suvažiavime.

Prieš pat skrydį iš Barselonos, I.Zouros atsakė į Žalgiris.lt klausimus.

– Kokios pagrindinės priežastys nulėmė jūsų sprendimą vėl sugrįžti į Kauną?

– Visų pirma, turiu paminėti kelią, kurį pasirinko klubas man pristatydamas visą idėją. Išdėstyta programa man labai patiko ir aš užsidegiau noru padėti atstatyti komandą. „Žalgiris“ visada buvo ir bus mano širdyje, todėl tikrai tikiu, kad komanda gyvuos dar ilgai. Dabar tam atsiveria naujos galimybės, prie kurių man bus garbė prisidėti.

– Sakoma, kad į tą patį upės vandenį dukart įbristi nėra įmanoma. Ko skirtingo tikitės šį kartą?

– Situacija bus visiškai skirtinga, nes turėsime mažesnį biudžetą. Taip, tai didelis iššūkis, tačiau dabar mes galime kurti ir pagaminti kažką naujo ir gero. Tai užveda. Žinoma, vieni to nepasieksime, todėl mums kaip niekad bus reikalingas gerbėjų palaikymas: tiek finansinis, tiek moralinis.

– Su ką tik atidaryta „Žalgirio“ arena spėjote susipažinti dar pirmą kartą treniruodamas žalgiriečius...

– Taip, laukiu tos akimirkos, kai vėl galėsiu į ją įžengti, nes čia yra krepšinio namai. O juos sukuria šauniausi aistruoliai Europoje, kurie puikiai išmano krepšinį. Jei jie mato, kad komanda kovoja ir stengiasi, jie nenusisuka nuo jos net ir jai pralaimint. Pasikartosiu sakydamas, kad kiekvienam treneriui yra garbė treniruoti „Žalgirį“.

– Ar sekėte komandos naujienas išvykęs iš Kauno?

– Žinoma. Niekada nebuvau nustojęs mylėti „Žalgirio“ ir Kauno. Juk čia, Kaune, gimė mano sūnus ir tai dar labiau pririšo mano prie „Žalgirio“. Sekiau visas naujienas ir gerai žinojau, kas vyksta komandos viduje. Be to, pažinojau ir jaunus komandos žaidėjus. Taip pat spėjau pakankamai gerai susipažinti su Lietuvos krepšinio virtuve.

– Dar prieš paskelbiant žinią, kad grįžtate į Kauną, jūs jau pabuvojote kasmetiniame Eurolygos trenerių susitikime Barselonoje. Kokios naudos tai davė?

– Tai yra elitinių Europos trenerių susitikimas, todėl jame dalyvauti yra labai naudinga. Eurolyga pranešė keletą naujienų, susijusių su trenerių darbu, įvardijo tam tikrus lūkesčius, bet svarbiausia, kad galėjome pasidalinti savo patirtimi. Tai veda į priekį. Tokie Eurolygos organizuojami papildomi susirinkimai tik dar kartą įrodo, kad ši lyga yra geriausia Europoje, o „Žalgiris“ yra neatsiejamas Eurolygos dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius