Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 03

Dwane'as Casey paaiškino, kodėl Jonas Valančiūnas žaidė tik 10 minučių

„Toronto Raptors“ ekipa pastarosiose NBA rungtynėse 105:126 neprilygo absoliutiems čempionato lyderiams, „Golden State Warriors“ krepšininkams, o lietuvis Jonas Valančiūnas žaidė vos dešimt minučių. Po mačo Kanados ekipos treneris Dwane'as Casey paaiškino, kad jis tokį sprendimą priėmė dėl prastos lietuvio gynybos prieš varžovų aukštaūgius.
Jonas Valančiūnas mače su „Clippers“
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmajame kėlinyje J.Valančiūnas puolime atrodė puikiai. Kaip įprasta starto penkete rungtynes pradėjęs lietuvis per kiek daugiau nei 8 minutes įmetė 8 taškus (jo komanda įmetė 20).

Tada „centras“ prametė iš vidutinio nuotolio, o kitoje atakoje prasižengė puolime ir sėdo ant suolo. Ant jo lietuvis prabuvo iki trečiojo kėlinuko pradžios, tačiau jame sužaidė tik nepilnas tris minutes, gavo bloką ir vėl sėdo ant suolo. Šįkart – iki mačo pabaigos.

„Jis nieko blogo nepadarė, tačiau nesusitvarkė su dviguba gynyba prieš jį. Kartais prie jo prišokdavo net trys varžovai. Davidas Lee ir Mareese'as Speightsas gerai atakavo iš vidutinio nuotolio, tad mums teko žaisti mažu penketu“, – po mačo sakė „Raptors“ treneris D.Casey.

NBA ekspertų teigimu, J.Valančiūno balas už rungtynes vis tiek nėra žemas, tačiau jam trūko mobilumo ir gynybos įgūdžių deriniuose du prieš du.

„Raptors“ M.Speightso nesustabdė ir mažesniais bei mobilesniais žaidėjais – jis įmetė 26 taškus (12/18 dvit.) ir rezultatyvumu nusileido tik Stephenui Curry. Tuo tarpu D.Lee su 12 taškų buvo rezultatyviausias atsarginis.

J.Valančiūnas NBA lygoje nė vieno kamuolio neatkovojęs buvo tik vienintelėse rungtynėse debiutiniame sezone. Tada mače su „Celtics“ jis žaidė vos dvi minutes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius