Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 22

„Dzūkijos“ prezidentas Tomas Pačėsas: „Nežinojome, jog užsieniečių trenerių įregistravimas yra mokamas“

Nors Alytaus „Dzūkijos“ komanda šiemet tik debiutuoja Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), tačiau ji neketina būti pastumdėle ir daro viską, jog kelią į pergales rastų kuo greičiau.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vos po trijų mačų klubas atsisakė vyriausiojo trenerio Mario Primoračo paslaugų. Iki to laiko „Dzūkija“ buvo patyrusi tris nesėkmes vidutiniu 27 taškų skirtumu.

„M.Primoračo paslaugų buvo atsisakyta, nes visas rungtynes pralaimėjome dideliais skirtumais. Mačiau visas trejas rungtynes ir nemačiau jokio progreso, – „SportoTV.lt“ kalbėjo klubo prezidentas Tomas Pačėsas. – Žaidėjai tikrai nebuvo silpni, kad pralaimėtume susitikimus tokiais skirtumais.

Manęs netenkino gynyba. Ekipa absoliučiai nesigynė. Žaidėjai elgėsi gana intuityviai, o ne pagal kažkokius nurodymus. Plius, pakeitėme tris krepšininkus, kurių treneris nenorėjo, stengėmės palengvinti treneriui darbą.“

Atleidę bosnį, „Dzūkijos“ vadovai ilgai kandidato į jo vietą neieškojo. Naujuoju treneriu buvo paskirtas Mindaugas Lukošius. Tiesa, 54 metų strategas nebuvo vienintelis kandidatas užimti „Dzūkijos“ stratego postą.

„Aš dar kalbėjausi su Gintaru Kručkausku, bet nesėkmingai. Jis pradėjo dirbti Utenoje, moterų krepšinio komandoje drauge su Rolandu Jaručiu. G.Kručkauskas labai norėjo tapti „Dzūkijos“ strategu. Gerbiu, jog treneris laikėsi Utenai duoto žodžio, bet mes laukti negalėjome“, – aiškino T.Pačėsas.

Kalbėdamas su tinklalapiu „SportoTV.lt“ T.Pačėsas negalėjo paaiškinti, kodėl pirmose trejose rungtynėse M.Primoračas buvo registruojamas kaip asistentas, o vyriausiuoju treneriu formaliai būdavo Karolis Marcinkevičius.

„Mes pirmąją kartą atėjome į LKL čempionatą ir nežinojome taisyklių, jog užsieniečių vyriausiųjų trenerių įregistravimas yra mokamas, – aiškinosi T.Pačėsas. – Pats apie tai sužinojau dvi dienas prieš išsiskyrimą su M.Primoraču. Jeigu strategas būtų atitikęs mūsų reikalavimus, mes tikrai būtume viską susimokėję.“

„SportoTV.lt“ su Pačėsu taip pat kalbėjosi apie Luko Brazdauskio pašalinimą iš komandos, žaidėjų komplektaciją, mažą turnyrų skaičių bei kt.

VIDEO: Tomo Pačėso interviu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius