Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 21

Ekspertai ir lažybų bendrovės pergalę skiria Kauno „Žalgiriui“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šį ketvirtadienio vakarą pradeda savo žygį Eurolygoje. Pirmasis kauniečių varžovas – praėjusių metų Eurolygos ketvirtos vietos laimėtojas Belgrado „Partizan“.
Rūtenis Paulauskas
Rūtenis Paulauskas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Praėjusį sezoną Kauno „Žalgiris“ pateko į Eurolygos „Top-16“, tačiau ten iškovojo vos dvi pergales ir pasitraukė iš stipriausios Senojo žemyno lygos. Tuo metu Belgrado komanda nužingsniavo iki pat Eurolygos finalinio ketverto.

Po šio istorinio pasiekimo „Partizan“ ekipa stipriai pasikeitė. Komandą paliko aštuonerius metus ją treniravęs  Duško Vujoševičius, kuris persikėlė į Maskvos CSKA. Serbijos čempionai neteko vienų savo lyderių Alekso Maričiaus ir Bo McCalebbo. Belgrado klube įvyko nemažų permainų, bet serbų komanda išlaikė savo veidą. Bent jau tuo įsitikinę krepšinio ekspertai.

Komandos lyderiai – patyrę P.Božičius bei D.Kečmanas ir, be abejo, kylanti Čekijos krepšinio žvaigždė 210 cm ūgio universalusis puolėjas Janas Vesely. Šiam krepšininkui kitąmet prognozuojamas pirmasis šaukimas NBA naujokų biržoje. Šį vakarą Kauno „Žalgirio“ treneris Martynui Pociui iškėlė užduotį dengti būtent šį 210 centimetrų lengvąjį krašto puolėją. 18 metų 198 cm ūgio gynėjas Bogdanas Bogdanovičius, praėjusį sezoną atstovavęs „KK Žitko“ komandai, taip pat žada būti itin svarbus „Partizan“ ekipai.

Šio vakaro Kauno „Žalgirio“ varžovai įdomūs dviem aspektais. Pirma, tai yra jauniausia iš visų Eurolygos komandų. „Partizan“ žaidėjų amžiaus vidurkis – 22 metai. Antra, tai aukščiausia komanda. Trijų žemiausių žaidėjų ūgis – 197 centimetrai.

Įdomu, kad keturis sezonus iš eilės su vienu mažiausių biudžetų Eurolygoje Belgrado „Partizan“ patenka į „Top-16“ etapą.

Krepšinio treneris Rūtenis Paulauskas mano, kad šio vakaro dvikova bus atkakli ir permaininga. Vis dėlto jis neabejoja, kad pirmą pergalę Eurolygoje pasieks aikštės šeimininkai. „Kauno „Žalgiris“ tikrai nedominuos visas rungtynes. Kauniečiams bus nelengva, tačiau žaisdami namuose jie turėtų nugalėti. Pralaimėjimas žalgiriečiams būtų tikra tragedija“, – teigia R.Paulauskas.

„Partizan“ silpnesnis nei pernai, tačiau atidžiai stebėjau ekipos pasirodymą A.Gomelskio taurės varžybose ir galiu pasakyti, kad ji padarė labai gerą įspūdį. Komanda tikrai nesugriuvo, braižas išliko labai panašus. Tai kibiai besiginanti ekipa, kuri norės pasirodyti. Labai vieningas kolektyvas, tad labai svarbu, kad naujasis treneris išlaikytų komandos drausmę. Tai unikali komanda, kuri jaunuosius talentus paverčia Europos krepšinio žvaigždėmis. Didžiausią įspūdį man padarė naujas vidurio puolėjas australas  N.Jawai. Labai greitai, galbūt net šį vakarą apie šį žaidėją sužinos visi.“

R.Paulauskas įsitikinęs, kad koją „Žalgirui“ gali pakišti tik jaudulys ir psichologinės problemos. „Žalgiris“ dar neparodė tikrojo savo veido, bet silpnųjų pusių kol kas neįžvelgiu. Turėdama tiek aukšto lygio patyrusių žaidėjų, ši ekipa šiemet turėtų pasiekti puikius rezultatus. Komanda dar nepasiekė Eurolygos formos, bet trenerio Aco Petrovičiaus auklėtiniams jau pavyksta įgyvendinti daugelį  nurodymų.“

Kauno „Žalgiriui“ pergalę prognozuoja ir lažybų bendrovės. „Žalgirio“ pergalės koeficientas keturiskart didesnis nei jų varžovų.

Kauno „Žalgirio“ ir Belgrado „Partizan“ dvikova – ketvirtadienio vakarą, 19.45 val., Kauno sporto halėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius