Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 16

„EuroBasket 2011“ darbo grupės posėdyje – aktualūs klausimai

Lietuvos Respublikos Vyriausybėje ketvirtadienį įvyko „EuroBasket 2011” Vyriausybinės darbo grupės posėdis. Jame „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas pristatė 2010 m. Pasaulio čempionato, vykusio Turkijoje, analizę, apžvelgdamas tiek teigiamus, tiek neigiamus planetos pirmenybių organizavimo aspektus, teigiama pranešime spaudai.
2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatas Lietuvoje sutrauks ir būrius specialistų
2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatas Lietuvoje sutrauks ir būrius specialistų / Organizatorių nuotr.

„Kalbant apie visą čempionatą apskritai, galima pasakyti, kad tai buvo aukščiausio lygio renginys, suorganizuotas beveik nepriekaištingai, – sakė M.Špokas. – Galima rasti smulkių minusų, neigiamų dalykų, kuriuos reikėtų taisyti, tačiau iš esmės turkams galima parašyti aukščiausius pažymius“.

Kaip vieną iš daugelio teigiamų pavyzdžių M.Špokas paminėjo faktą, kad visos komandos buvo atskraidintos ir parskraidintos nemokamai, kadangi Turkijos avialinijų bendrovė buvo viena iš čempionato rėmėjų.

„Aišku, ir bendras viso renginio biudžetas buvo įspūdingas – vietos organizatoriai oficialiai skaičių neminėjo, tačiau neoficialiai užkulisiuose buvo kalbama apie didesnę nei 60 mln. eurų sumą“, – pasakojo „EuroBasket 2011“ org.komiteto vadovas.

Kitas klausimas, kuris buvo pristatytas Vyriausybinės darbo grupės nariams, naujas „EuroBasket 2011” formatas ir padidėjęs komandų skaičius nuo 16 iki 24 rinktinių. Pasak „EuroBasket 2011” org.komiteto, didesnis komandų skaičius reiškia didesnį skaičių sirgalių, atvykstančių į Lietuvą, o tuo pačiu – ir didesnes sumas pinigų, kuriuos šalyje išleis atvykstantys švečiai.

Pakitęs čempionato formatas atrodys taip: 24 komandos bus suskirstytos į keturis pogrupius. Iš kiekvieno pogrupio į kita pateks po tris komandas, o tolimesnių varžybų sistema nesiskirs nuo dabar esančios – iš 12 rinktinių bus sudarytos dvi grupės po šešias komandas, o paskutiniame etape kaip įprasta bus žaidžiami ketvirtfinaliai, pusfinaliai ir finalai.

Posėdyje taip pat buvo aptarta padėtis dėl sutarčių su miestais, kuriuose vyks čempionato varžybos. Šiaulių miestas tapo pirmuoju, kuris pasirašė sutartį ir įgijo teisę rengti grupės varžybas. „Tikimės, kad artimiausiu baigsime derinti detales su kitais miestais, pretenduojančiais rengti čempionato varžybas“, – sakė M.Špokas.

Kitas Vyriausybinės darbo grupės posėdis numatomas spalio viduryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius