-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 02

Po „Eurobasket 2015“ burtų varžovus rinksis Jonas Kazlauskas, o juos stebės Arvydas Sabonis

Jau pirmadienį Prancūzijoje bus žinomos kitų metų Europos čempionato grupės: 24 rinktinės po burtų traukimo ceremonijos sužinos varžovus. „Važiuoja tie, kam reikia ir privalo vykti, sprendžiant nacionalinės komandos reikalus – federacijos prezidentas Arvydas Sabonis, rinktinės treneris Jonas Kazlauskas ir rinktinės administratorius Žydrūnas Vilenčikas“, – portalui 15min.lt sakė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.
Jonas Kazlauskas ir Arvydas Sabonis
Jonas Kazlauskas ir Arvydas Sabonis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

 Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Burtų traukimo ceremonija įvyks gruodžio 8 dieną Disneilande, šalia Paryžiaus. 2015-ųjų Europos čempionato grupių varžybų etapai vyks rugsėjo 5–11 dienomis, o atkrintamosios rungtynės – rugsėjo 12–20 dienomis Lilyje (Prancūzija).

2015 metų Senojo žemyno pirmenybės turėjo vykti Ukrainoje, tačiau dėl Rusijos karinės agresijos čempionato vieta pakeista rugsėjo mėnesį.

„FIBA Europe“ susirinkime Madride nuspręsta pirmenybės rugsėjo 5-20 dienomis surengti keturiose valstybėse – pirmasis etapas patikėtas Kroatijai, Latvijai, Vokietijai ir Prancūzijai, o visos atkrintamosios varžybos vyks Lilio dengtame futbolo stadione.

2015 metų Europos vyrų krepšinio čempionatas kartu bus ir atranka į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Tiesiogiai kelialapius į olimpiadą gaus abu „Eurobasket 2015“ čempionato finalininkai, o trečią–šeštą vietas užėmusios rinktinės dėl olimpinių kelialapių į 2016-ųjų vasarą žaidynes kovos papildomuose atrankos turnyruose.

„Daugiau žmonių vykti į „Eurobasket 2015“ burtų traukimą Prancūzijoje tikrai nereikia. Už burtų traukimo ceremoniją yra kur kas svarbesnė dalis – sudėlioti kontrolinių varžybų tvarkaraščius su galimais varžovais. Reikės kalbėtis su tomis ekipomis, kurios nepateks į mūsų grupę. Ir čia lemiamą žodį tars treneris J.Kazlauskas. Jis matys, kokia situacija, su kuo žaisime grupėje, kokie kontrolinių varžybų oponentai bus reikalingi mūsų komandai. Susiderėti ir suderinti tvarkaraščius – tai labai svarbi pasirengimo Europos čempionatui dalis“, – kalbėjo LKF generalinis sekretorius.

Jis tikino, kad likus 9 mėnesiams iki pirmenybių dar nėra girdėjęs, kad kas nors iš Lietuvos  komandos kandidatų būtų pasakęs rinktinei „ne“.

„Žinoma, yra sunku kalbėti apie sudėtį – čempionatai ir turnyrai šalyse tik įsibėgėja. Bet asmeniškai aš nieko negirdėjau, kad nors vienas galimas nacionalinės ekipos krepšininkas būtų pasakęs, kad tikrai nepasirodys kitąmet vasarą stovykloje. Visų nuotaikos geros. Svarbiausia, kad nebūtų traumų“, – sakė M.Špokas.

Sportine prasme mūsų ne itin kas nori, bet ekonomine – visi pageidauja mūsų gausios sirgalių armijos.  

Būsimo „Eurobasket 2015“ grupių etapo šeimininkai pagal vienkartinę ir išskirtinę šio Europos krepšinio čempionato situaciją galėjo pasirinkti po vieną varžovą savo grupėse: Latvija dar spalį paskelbė, kad pasirinko Estiją, o Vokietija – Turkiją.  

Prancūzijos grupėje žais suomiai, o kroatų – slovėnai. Tad su Prancūzija ir Kroatija lietuviai grupės etape taip pat nesusidurs, nes šios ekipos, kaip ir Lietuva, yra pirmajame burtų krepšelyje. Dar viena rinktinė iš pirmojo krepšelio – Ispanija.

„Aš nežinau, kodėl Latvija pasirinko ne Lietuvą, o Estiją. Greičiausiai, tai toks matematinis išskaičiavimas – šansai, kad burtų keliu į grupę Rygoje patektų estai buvo 33 procentai. Tuo tarpu mintis, kad į Latviją gali atvykti Lietuva – 50 procentų. Arba mes, arba Ispanija. Sportine prasme mūsų nelabai kas nori, bet ekonomine taip, visi pageidauja mūsų gausios sirgalių armijos. Ir aš net nežinau, kur geriau – manau, Berlyne alus gal net pigesnis nei Rygoje“, – kalbėjo M.Špokas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius